«Αιώνιο» ντέρμπι πράξη τρίτη: Πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ

Για 3η φορά συναντώνται μέσα στον Ιανουάριο οι δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Τα δύο πρώτα ντέρμπι «αιωνίων» του Γενάρη διεξήχθησαν στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται νικητής στη Euroleague (77-69, 6/1) και τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό Κυπέλλου (67-77, 16/1). Για πρώτη φορά σε αυτόν τον πρώτο μήνα του έτους, γηπεδούχος θα είναι ο Παναθηναϊκός, απόψε στις 21:00, στο ΟΑΚΑ, για την 15η αγωνιστική της Α1.

παο

Τι διακυβεύεται; Το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ! Αήττητος, με το +25 του πρώτου γύρου (88/63, 2η αγωνιστική) αλλά λαβωμένος θα μεταβεί στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός. Πάνοπλος, με τον κόσμο στο πλευρό του και υψηλό κίνητρο να «πιάσει» στην κορυφή την ομάδα του Πειραιά θα πάρει θέση στο τζάμπολ ο Παναθηναϊκός.

Μετά από 6 σερί ήττες από τον Ολυμπιακό, ο Τσάβι Πασκουάλ ικανοποίησε την απαίτηση του «πράσινου» κόσμου στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο Ισπανός τεχνικός χάρισε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στον Παναθηναϊκό, από τις 19 Μαΐου 2016, όταν οι «πράσινοι» είχαν νικήσει 81-83 στο ΣΕΦ κάνοντας το 1-0 και το «break» στη σειρά των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα το βράδυ της Κυριακής (29/1), στο ΟΑΚΑ δεν θα πέφτει «καρφίτσα», αλλά το αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι πως δεν αρκεί η νίκη, αλλά και το +26 για να πάρουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

—-

Πηγή: in.gr