Eurobank: Προκήρυξη 5ου κύκλου Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Mε στόχο τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia συνεχίζουν για 5η χρονιά να προσφέρουν τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους, μέσω του Προγράμματος «egg – enter•grow•go».
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η έναρξη του 5ου κατά σειρά κύκλου του egg 12μηνης συνολικής διάρκειας.
Στο πλαίσιο αυτό, νέοι και νέες 18-49 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πιο αναγνωρισμένο Πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα μέχρι τις 10 Απριλίου 2017, στις 15:00.
Καινοτομία
Βασική καινοτομία του 5ου κύκλου του egg είναι η διεθνοποίησή του με την υποδοχή προτάσεων είτε από  Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες τρίτων χωρών έχοντες δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και νόμιμης συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Η θετική αλληλεπίδραση, οι νέες προσλαμβάνουσες παραστάσεις και η δυναμική όλων των στελεχών μίας νεοφυούς καινοτόμου επιχείρησης είναι οδηγός για την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάγκη για εξωστρέφεια που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα.
Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες συνολικά, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.
Στον 5ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας.
——
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.