Ανοιξιάτικος καφές σε πλατείες της Αθήνας

Υποδεχόμαστε τις ζεστές μέρες με δροσερό καφεδάκι σε αγαπημένες κεντρικές πλατείες της Αθήνας. Μικρές ή μεγάλες, mainstream ή εναλλακτικές, σε αυτές τις πλατείες-προορισμούς γράφονται καθημερινά οι ωραιότερες ιστορίες.

Ξεχωρίσαμε 10+1 στέκια που απλώνουν τραπεζάκια πάνω ή δίπλα σε αυτές και μας περιμένουν για να χαλαρώσουμε και να χαρούμε τη λιακάδα. Τι λέτε, λοιπόν; Πάμε πλατεία;

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Η πλατεία που έχει πλέον αναδειχθεί σε σταθερή αξία του κέντρου, σε στρατηγική τοποθεσία μεταξύ των στάσεων του μετρό Συντάγματος και Πλατείας Μοναστηρακίου, προσφέρει ιδανικό σκηνικό για ανοιξιάτικες down town βόλτες. Οι λιακάδες μάς κάνουν να θέλουμε να την επισκεπτόμαστε όλο και συχνότερα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του Zaf All Day Coffee Bar, το οποίο διαθέτει μεγάλη γκάμα ροφημάτων για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, καθώς και απολαυστικές επιλογές σε finger foods (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 210 3236711).

kafes1

Ακριβώς δίπλα, το School Pizza Bar μας υποδέχεται με ανεβασμένη διάθεση και μοναδικές επιλογές από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Ξεκινάμε με καλό καφέ και συνεχίζουμε με φρέσκα ζυμαρικά, Italian style πίτσες και γευστικά, χειροποίητα γλυκά (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 210 3251444). Για καφεδάκι με την καλύτερη θέα στην περαντζάδα της πλατείας πιάνουμε τραπέζι στο Spollati, που σερβίρει επίσης ενδιαφέροντα πιάτα μεσογειακής κουζίνας και ωραία cocktails (Αιόλου 27Α, τηλ. 215 5513004).

kafes2

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

plateia

Ποιος να το φανταζόταν ότι αυτή η «άγνωστη» μέχρι πρότινος γωνιά κοντά στην Πλατεία Καρύτση, θα γέμιζε με κόσμο και θα έμπαινε στην ατζέντα μας; Η Πλατεία Αγίων Θεοδώρων είναι η νέα και πολυσυζητημένη «πιάτσα» της πόλης, συγκεντρώνοντας στα λίγα τετραγωνικά της μερικά από τα πιο αξιόλογα στέκια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Εδώ, την άνοιξη του 2016 έκανε την εμφάνισή του το Odori Vermuteria di Atene, η πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα που έδωσε και νέα πνοή στην πλατεία. Άνετα τραπεζάκια έξω θα φιλοξενήσουν εσάς και την παρέα σας για φαγητό, ποτό και κουβέντα, ενώ το δίπτυχο vermouth-pizza θα σας κλέψει την καρδιά. Μη χάσετε κάθε Κυριακή το αυθεντικό italian brunch, το οποίο σερβίρεται μέχρι τις 18.00. (Σκουλενίου 2 & Αγίων Θεοδώρων 4, τηλ. 210 3314674).

Διάβασε όλο το άρθρο ΕΔΩ.