8+1 τραγούδια από τον Chris Cornell τα οποία λατρέψαμε!

cornell2

Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο Chris Cornell (γεννηθείς 20/07/1964 στο Σιάτλ των Η.Π.Α) ο frontman των Soundgarden & Audioslave, το βράδυ της Τετάρτης 17/05/2017, στο Ντιρόιτ. Η σύζυγος του Cornell, Βίκυ Καραγιάννη, και η οικογένειά του είναι σοκαρισμένοι (δύο παιδιά, εκ των οποίων ο 6χρονος γιος του είναι βαπτισμένος από την Άννα Βίσση). Η οικογένεια του τραγουδιστή θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή για να καθορίσουν τα αίτια του θανάτου του, ενώ παρακαλούν τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητά τους στη δύσκολη αυτή στιγμή.

Ο τρόπος ερμηνείας του και το βάθος της φωνής του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στα αυτιά μας μέχρι να ανταμώσουμε. Ο τραγουδιστής ήταν – αρχικά – ο frontman των Soundgarden, ενός Αμερικανικού ροκ συγκροτήματος, το οποίο δημιουργήθηκε στη γενέτειρά του το 1984. Αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του μουσικού κινήματος του grunge. Το 1997, οι Soundgarden διαλύθηκαν, για να επανενωθούν τελικά το 2010, κυκλοφορώντας το άλμπουμ “King Animal” δύο χρόνια αργότερα.

Παράλληλα, οι Audioslave δημιουργήθηκαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 2001. Το αποτελούσαν, ο πρώην τραγουδιστής και κιθαρίστας των Soundgarden πλέον, Chris Cornell και οι πρώην μουσικοί των Rage Against the Machine. Οι Audioslave διαλύθηκαν ύστερα από 3 πολύ επιτυχημένα άλμπουμ και 3 βραβεία Grammy. Οι Cornell και Morello ακολούθησαν σόλο καριέρα ενώ οι υπόλοιποι μουσικοί ασχολήθηκαν με την επανένωση των Rage Against The Machine.

Τα παρακάτω τραγούδια είναι ενδεικτικά λατρεμένα:

  1. Show me how to live – Audioslave
  2. Like a stone – Audioslave
  3. Be Yourself – Audioslave
  4. Black hole Sun – Soundgarden
  5. Original fire – Audioslave
  6. Pretty noose – Soundgarden
  7. Like suicide – Soundgarden
  8. Head down – Soundgarden
  9. Billie Jean – Chris Cornell

cornell4