Η εκπομπή Metal hour του Spam Radio Gr!

metalhour

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Ονομάζομαι Μάριος Ορθοδόξου και το όνομα της εκπομπής μου είναι Metal Hour. Επέλεξα αυτό το όνομα για την εκπομπή μου διότι πιστεύω αντικατοπτρίζει έντονα το τι παρουσιάζω, είναι μια ώρα μόνο metal μουσική».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Την πρώτη φορά που βγήκα στον αέρα δεν μπορούσα να σταυρώσω λέξη, είχα αρκετό άγχος».  

Πότε άρχισε η εκπομπή;  

«Η εκπομπή άρχισε παράλληλα με τις σπουδές μου το 2014».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή ασχολείται κυρίως με αφιερώματα σε συγκροτήματα, δίσκους, μουσικούς και ότι άλλο αφορά τον κόσμο της metal μουσικής από τη δεκαετία του 70′ μέχρι σήμερα. Είναι αυτό που λέμε μια περιδιάβαση στο παρελθόν».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Γιατί όχι?»

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Έχω κάποιους φανατικούς ακροατές οι οποίοι στέλνουν περίπου σε κάθε εκπομπή. Δε μου έχει τύχει να μου στείλoυν κάποιοι οι οποίοι δεν του γνωρίζω».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Τα playlist είναι προσαρμοσμένα από εμένα συνήθως αλλά αν κάποιος ακροατής έχει κάτι να προτείνει, φυσικά και θα το συμπεριλάβω στο playlist».

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Με το ραδιόφωνο αποκλειστικά σκέφτηκα να ασχοληθώ τη πρώτη φορά που παρακολούθησα live εκπομπή σε studio. Στο Πάντειο έχω έρθει για τη κατεύθυνση της δημοσιογραφίας».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Πάντα οι συνεργασίες κάνουν καλό σε όλους τομείς, λόγω του ότι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή και μπορεί να βγει κάτι καλύτερο προς τα έξω. Επίσης φαίνεται πως ένα ραδιόφωνο φοιτητών ασχολείται με διάφορα θέματα εκτός από τα του οίκου του θέματα. Όσον αφορά τη συνεργασία του με το youthspot, ένα νεανικό site και ένα νέο μέσο επικοινωνίας που μπορεί με ευκολία να συνεργαστεί με ένα παραδοσιακό μέσο που είναι επίσης νεανικό και φοιτητικό».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Το Spam Radio είμαι σίγουρος πως σε περίπτωση που δεν στεγαζόταν κάτω από ένα πανεπιστήμιο δημόσιο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Πάντειο, το αντίθετο, η εκπαιδευτική ποιότητα του Παντείου είναι αρκετά ψηλή. Όμως με τα οικονομικά προβλήματα που έχει το Πάντειο, επηρεάζονται σίγουρα όλα τα μέρη του. Όμως εσωτερικά το Spam Radio, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι εγώ εδώ, παρουσιάζει μια θέληση να αναπτυχθεί, ειδικά μέσα από τις συνεργασίες που κάνει, από τη καλή συνεννόηση των παραγωγών και την καλή δουλειά που γίνεται γενικά από τις εκπομπές. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν και οι οικονομικές συγκυρίες για καλύτερα πράγματα».

Σε ευχαριστώ πολύ.

«Εγώ ευχαριστώ».

metalhour2