Οι 10 πιο παράξενοι νόμοι του κόσμου κατά των γυναικών

Η λέξη «δικαιοσύνη» είναι ουσιαστικό γένους θηλυκού σε ονομαστική πτώση ενικού αριθμού. Ακολουθούν δέκα απίστευτοι, σεξιστικοί νόμοι κατά γυναικών που σαφώς, με έκαναν να αναρωτηθώ για τη θέση της γυναίκας στον κόσμο και την περιβόητη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

γυναίκα2

  1. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.

Και να ψηφίζουν και να εργάζονται και να ταξιδεύουν.

  1. Σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α., απαγορεύεται η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο για τις ελεύθερες γυναίκες και τις χήρες τις Κυριακές!

Αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη Κυριακή, λυπούμαστε, αλλά είναι αδύνατον. Ακυρώστε το, παντρευτείτε και ξανακανονίστε το. Ωστόσο, αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη, ας πούμε, Τρίτη, ο δρόμος είναι ανοιχτός και ο νόμος μαζί σας.

  1. Στη Φεράρα της Ιταλίας μια γυναίκα «ανέντιμη και με δαιμονική όψη» απαγορεύεται να μπει σε εργοστάσιο παρασκευής τυριών.
  2. Οι Ιρανές απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο νόμος βασίζεται στο φόβο των αρχών ότι αν οι γυναίκες αποκτήσουν πρόσβαση στα γήπεδα, τα αθλητικά γεγονότα δεν θα διεξάγονται υπό συνθήκες «σεμνότητας».

  1. Στη Βόρεια Καρολίνα, τα γυναικεία σώματα πρέπει να καλύπτονται από τουλάχιστον 15 μέτρα ύφασμα.

Η αιτία ύπαρξης αυτού του νόμου βρίσκεται στη μακρινή ημερομηνία γενεθλίων του -θεσπίστηκε στον συντηρητικό 19ο αιώνα. Απλά, κανείς ποτέ δεν τον κατήργησε.

  1. Οι γυναίκες στο Βατικανό, δεν μπορούν να ψηφίσουν.

Δεν μπορούμε να πούμε για το Βατικανό ότι υψώνει περήφανο λάβαρο προόδου. Κάποτε, απαγόρευε και τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού από τις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον ο νόμος αυτός αποσύρθηκε.

  1. Στο Βερμόντ των Η.Π.Α. οι γυναίκες που θέλουν να φορέσουν μασέλα χρειάζονται άδεια από τον άνδρα τους.

Σκοτεινές εποχές για τους ορθοδοντικούς του μακρινού Βερμόντ.

  1. Στο Ντέλαγουερ της Αμερικής οι γυναίκες απαγορεύεται να κάνουν προτάσεις γάμου.

Προβληματίζει η αιτία δημιουργίας και εφαρμογής αυτού του νόμου.

  1. Στις Γυναίκες της πολιτείες του Μιζούρ, απαγορεύεται ο κορσές.
  2. Το δικαστήριο της Υεμένης δεν λαμβάνει υπ’όψη του καταθέσεις γυναικών.

Επίσης, οι γυναίκες στην Υεμένη δεν νοούνται ως επαρκείς μάρτυρες, ανεξάρτητα από τις πληροφορίες που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους για ένα έγκλημα. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι: οι γυναίκες στο μουσουλμανικό κράτος της Υεμένης, δεν έχουν κανένα νομικό μέσο για να προστατευτούν από τη σωματική και τη λεκτική βία ή τη σεξουαλική κακοποίηση.