ElaiΩnas Festival 2017: Το πρόγραμμα των συναυλιών

Μεταμορφώσεις ενός οικείου προσώπου από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η Αθήνα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές.

ElaiΩnas Festival 2017

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Αθήνας, το ElaiΩnas Festival σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έρχεται για τρίτη χρονιά παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις εμπνευσμένες από την ίδια την ιστορία αυτής της πόλης. Στις δυο πρώτες διοργανώσεις (2015 & 2016), χτίστηκε πάνω σε θεματικές που αφορούσαν στην αρχαία Αθήνα, τον Ελαιώνα, την Οδύσσεια, την έννοια της αρχαίας πόλης και την εξέλιξη της στο σύγχρονο αστικό τοπίο.
Φέτος, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην Αθήνα από τον 19ο αιώνα ως σήμερα.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα εξελιχθούν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου εώς την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο ιστορικό Υπόγειο της Πεσμαζόγλου.

Η λήξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα σε μια ανοιχτή για όλους, κοινή ‘’τράπεζα αγάπης’’, με Αμοργιανή κουζίνα και προϊόντα. Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρέχεται μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του.