Η διαδρομή Άγιος Κοσμάς (Νοτίου Τομέα) – Γλυφάδα με ποδήλατο είναι μία από τις καλύτερες!

Έφτασε η ημέρα που νιώθεις και είσαι αποφασισμένος / αποφασισμένη να πάρεις το σκονισμένο σου ποδήλατο από την αποθήκη και να το «βολτάρεις»! Σκέφτεσαι, όμως, ότι φοβάσαι λίγο τους δρόμους, ότι βαρέθηκες τις πλατείες πέρα – δώθε και έρχεται στο μυαλό σου η θάλασσα.

ποδηλατοβόλτα

Αυτόματα, επίσης, σου έρχεται στο μυαλό ο Νότιος Τομέας Αττικής που τα συνδυάζει όλα: θέα θάλασσας, ησυχία (αν φοράς ακουστικά), πράσινο, άνθρωποι που πεζοπορούν και το κυριότερο, ειδικό χώρο – λωρίδα για βόλτες με το ποδήλατο.

Φτάνοντας στη στάση τραμ «Ζέφυρος» με το ποδήλατό σου, αρχίζεις να κατευθύνεσαι σιγά – σιγά προς Γλυφάδα. Ανακαλύπτεις την ομορφιά της διαδρομής σταδιακά, μόλις που φτάνεις στα καταπράσινα δέντρα της στάσης τραμ «Άγιος Κοσμάς» και ύστερα, ότι μπορείς να σταματήσεις για να κάνεις καρτ. Μετά από το καρτ, είναι μία έκταση στο δεξί σου – πάντα – χέρι, την οποία τη χαίρεσαι αντιλαμβανόμενος / αντιλαμβανόμενη ότι από κάτω ακριβώς είναι η θάλασσα.

Ποδηλατώντας ευθεία, κάποια στιγμή, όπως πηγαίνει και το τραμ, θα στρίψεις δεξιά για να απολαύσεις από κοντά τη θάλασσα αυτή στις όμορφες – ακόμη μη εκμεταλλεύσιμες – παραλίες της Γλυφάδας. Φυσικά, θα δεις και καράβια, πλοία κτλ. τα οποία διαχωρίζουν αυτές τις παραλίες μεταξύ τους, καθώς και ταβερνούλες και εστιατόρια. Το πιο ανεπανάληπτο μαγαζί, «ταβερνούλα» – καφέ – μπαρ, βρίσκεται όλο ευθεία μετά τη μεγάλη στροφή του τραμ, πριν τη στάση Κατράκη. Αυτό το μαγαζί πρέπει να το απολαύσεις καθιστός, ξεκούραστος, πίνοντας χυμό, καφέ, ή και κοκτέιλ λόγω καλοκαιριού. Έτσι, η επιστροφή σου θα γεμίσει εικόνες και θα είναι πιο ανάλαφρη για σένα!