Η εκπομπή Spamε Τα Καλάθια του Spam Radio Gr!

Spamε Τα Καλάθια

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;

«Είμαι ο Βασίλης Λεοντακιανάκος και η εκπομπή μου ονομάζεται Spamε Τα Καλάθια. Το όνομα προέκυψε έπειτα από μια συζήτηση που είχα για το πώς μπορεί να ονομαστεί η εκπομπή και συνάμα να έχει κάποια σχέση με το Spam Radio, εξ’ ου και το μικρό λογοπαίγνιο».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Αρχικά να πω ότι το σχέδιο εξαρχής ήταν στην εκπομπή να έχω κάθε φορά 2-3 φίλους μου σαν καλεσμένους και να κάνουμε μαζί την μπασκετική συζήτηση, ωστόσο την πρώτη φορά ήμουν μόνος μου στο στούντιο και έπρεπε να καλύψω δύο ώρες μόνος μου, οπότε ήταν λίγο δύσκολα για μένα αλλά εν τέλει τα κατάφερα! Δεν υπήρχε άγχος, ούτε στην επόμενη εκπομπή με τα παιδιά πλέον, ήμασταν όλοι πολύ άνετοι σαν να το είχαμε κάνει άλλες χίλιες φορές».

Πότε άρχισε η εκπομπή;

«Η πρώτη εκπομπή έγινε στις 28/02/2017».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή αυτή όπως εύκολα εννοείται από το όνομά της, ασχολείται κατ’ εξοχήν με το μπάσκετ. Γίνονται αναλύσεις και συζητήσεις για όλη την μπασκετική επικαιρότητα, καθώς και ανασκόπηση-προεπισκόπηση των αγωνιστικών στην Turkish Airlines EuroLeague, το 7DAYS Eurocup, το Basketball Champions League, το NBA, καθώς και την Α1 και την Α2 μπάσκετ».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Αν μου παρουσιαζόταν η ευκαιρία, θα την σκεφτόμουν πολύ σοβαρά καθώς μου αρέσει αυτό που κάνω».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Δεχόμαστε μηνύματα από τους ακροατές, τους φίλους μας κυρίως, και ναι υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που είναι τακτικοί ακροατές της εκπομπής. Μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζουμε δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Την playlist της εβδομάδας την διαχειρίζομαι εγώ προσωπικά, όλα τα κομμάτια είναι δικής μου επιλογής αλλά δέχομαι και προτάσεις για να προστεθεί κάποιο κομμάτι, αρκεί να ταιριάζει με το στυλ των ήδη υπαρχόντων κομματιών».

spame_ta_kalathia

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Αρχικά να αναφέρω πως δεν είμαι στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού, αλλά στο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου! Για το ραδιόφωνο της σχολής έμαθα τυχαία μέσα από μια συζήτηση, και εξ’ αρχής μου άρεσε η ιδέα να κάνω μια δική μου εκπομπή».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Είμαι σχετικά νέος στο Spam Radio οπότε δεν έχω εικόνα-άποψη για τις παλαιότερες συνεργασίες του ραδιοφώνου. Η επικείμενη συνεργασία με το YouthSpot μου ακούγεται εξαιρετική σαν ιδέα και ανυπομονώ να ασχοληθώ κι εγώ!»

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Είναι καλό που υπάρχει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και γενικά μου αρέσει το Spam Radio, ωστόσο με θλίβει το γεγονός ότι δεν είναι διαδεδομένο αρκετά στο πανεπιστήμιο, καθώς λίγα άτομα γνωρίζουν γι’ αυτό… εγώ πχ είμαι ήδη στο τρίτο έτος της σχολής μου και μόλις φέτος έμαθα για αυτό».

Σε ευχαριστώ πολύ!

«Εγώ ευχαριστώ!».

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/spame.ta.kalathia/?ref=ts&fref=ts

Instagram: @spame.ta.kalathia