Η εκπομπή Overnight Parasites του Spam Radio Gr!

overnight_parasites

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Το όνομα της εκπομπής  μας είναι  Overnight Parasites, δηλαδή όλονύχτια παράσιτα. Στην ουσία βγήκε στην τύχη και μετά από πολλή σκέψη όταν ψάχναμε ένα όνομα που να κολλάει με την εκπομπή μας. Παράσιτα λόγω του ότι είμαστε στο ραδιόφωνο και ολονύχτια γιατί είμαστε η τελευταία εκπομπή κάθε Δευτέρα».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Την πρώτη φορά που κάναμε εκπομπή την θυμόμαστε ακόμη και σήμερα, μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Ήταν Νοέμβριος  του 2014 και είχαμε αφιέρωμα στην Alternative rock. Είχαμε πάρα πολύ άγχος και είμασταν νευρικοί. Ειδικά όταν άνοιξαν τα μικρόφωνα για πρώτη φορά νιώθαμε ότι μας κόβονταν τα πόδια, μετά από μερικά λεπτά όμως όλα ήταν όπως τα φανταζόμασταν».

Πότε άρχισε η εκπομπή;   

«Η εκπομπή όπως είπαμε και πιο πάνω άρχισε τον Νοέμβρη του 2014 και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα με την ίδια μέρα και ώρα, δηλαδή κάθε Δευτέρα 20.00 με 22.00».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η θεματολογία της εκπομπής , περιστρέφεται γύρω από την Rock και γύρω από κάθε πτυχή της.  Τα πρώτα δύο χρόνια κάναμε αφιερώματα σε δεκαετίες , συγκροτήματα και Ρεύματα της rock, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουμε ως στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συνεντεύξεις με συγκροτήματα της εγχώριας  σκηνής».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Σίγουρα θα επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο πάρα πολύ και θα το κηνυγήσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Είναι ένα πράγμα που μας αρέσει υπερβολικά πάρα πολύ».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Στην αρχή μας έστελναν μηνύματα φίλοι και συγγενείς, ωστόσο με τον καιρό έχουμε λάβει μηνύματα και mail από άτομα που δεν γνωρίζουμε, πράγμα που είναι άκρως κολακευτικό για αυτό που κάνουμε και για την δουλειά που έχουμε ρίξει σε αυτό. Όσο για το κοινό, έχουμε άτομα που μας παρακολουθούν  και μας στηρίζουν ανελλιπώς ή ακούν εκ των υστέρων της εκπομπές μας από τα κανάλια μας σε You Tube και Mixcloud. Όλο αυτό όμως γίνεται σε λογικά πλαίσια δεν θα λέγαμε πως έχουμε φανατικό κοινό, εκτός αν σε αυτό πιάνονται οι μανάδες μας».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Οι playlists είναι προσαρμοσμένες στην θεματική της κάθε εκπομπής κάθε φορά ή στα ακούσματα που έχουμε εκείνη την περίοδο. Αν μας ζητήσουν όμως κάποιο τραγούδι και το έχουμε στην playlist μας, ευχαρίστως θα το παίξουμε και θα το αφιερώσουμε».

overnight_parasites2

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Η όλη ενασχόληση μας με το ραδιόφωνο κρύβει μια πολύ΄αστεία και καρμική ιστορία. Στο πρώτο έτος είχαμε ένα καθηγητή τον Κύριο Σκαρπέλο που σε κάθε  power point του μαθήματος μας έβαζε Black Sabbath, Led Zeppelin και Pink Floyd. Ετσι αφού είχαμε τα ίδια μουσικά ακούσματα ο  Παναγίωτης πρότεινε να κάνουμε μαζί εκπομπή γιατί θα βαριόταν να την κάνει μόνος του. Έτσι έδεσε το γλυκό. Επίσης είμαστε σε διαφορετικές κατευθύνσεις ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την ανάγκη μας να κάνουμε ραδιόφωνο».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Είναι πολύ καλό να γίνονται συνεργασίες μεταξύ των διάφορων φορέων που έχουν να δώσουν κάτι ουσιαστικό ο ένας στον άλλο. Όλες οι συνεργασίες που έχει κάνει το Spam Radio είναι επιλεγμένες. Όπως και στις προηγούμενες, έτσι και τώρα με το Youspot  είμαστε πολλοί χαρούμενοι να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν αυτό που κάνουν. Με το youthspot πιστέυουμε ότι όλα πηγαίνουν και θα πάνε κατ’ ευχήν».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Το Spam Radio είναι μια προσπάθεια που κρατάει από το 2009 και είναι κάτι που τρέχουν  φοιτητές  για τους φοιτητές.  Προσφέρονται απλόχερα διασκέδαση και εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική και όχι μόνο ζωή. Σίγουρα υπάρχουν συχνά τεχνικά προβλήματα ωστόσο αυτό είναι και το τίμημα ενός DIY project, δεν μας πτοεί όμως τίποτα».

Σας ευχαριστώ πολύ.

«Εμείς ευχαριστούμε».

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/OvernightParasites/?fref=ts

Instagram: @overnight_parasites

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/Overnight_Parasites/