H βιογραφία της Amy Winehouse κυκλοφορεί επιτέλους στις 13 Ιουλίου!

Το σπάνιο ταλέντο της συγκεκριμένης persona και performer έπαψε να λάμπει στις 23/07/2011 σε ηλικία 28 ετών, κομβική ηλικία για καλλιτεχνικές προσωπικότητες με μεγάλο εύρος και φανατικό κόσμο μαζί τους. Η Amy πέθανε στις 3:54 μ.μ. – ώρα Βρετανίας 14:54 UTC και δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν στην οικία της τραγουδίστριας, στο Κάμντεν του Λονδίνου. Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από την Σκότλαντ Γιαρντ. Η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του θανάτου της Γουάινχαουζ ήταν ανεξήγητα. Στις 26 Οκτωβρίου 2011, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε, ότι, η Γουάινχαουζ πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ. Η κηδεία της τραγουδίστριας έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο του Έτζγουερ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο και με την παρουσία μερικών φίλων.

winehouse

Φέτος, ο πατέρας της, Mitch Winehouse, εκδίδει ένα βιβλίο για την κόρη του, το οποίο έχει τον τίτλο «Amy, Η Κόρη μου» προκειμένου να κατανοήσει η κοινή γνώμη την τραγουδίστρια, σύντροφο, κόρη και πάνω απ’ όλα άνθρωπο με αδυναμίες, ατέλειες και εξαρτήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ελculture, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη το εξώφυλλο και κάποια προ – αποσπάσματα του βιβλίου, ο πατέρας της αναφέρει χαρακτηριστικά, «Δεν μου είναι εύκολο να ακούω τη μουσική της Έιμι, ούτε καν τυχαία, όταν περνάω από ένα ανοιχτό παράθυρο και ακούγεται από μέσα. Ένα βράδυ, περνούσαμε με τη Τζέιν έξω από ένα μπαρ όπου έπαιζαν το “Rehab” και άκουσα τον στίχο “My daddy thinks I’m fine“. Είναι πολύ δύσκολο, έγραψα στο ημερολόγιό μου. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα. Τη βρίσκω μπροστά μου όπου κι αν πάω, εκείνη όμως δεν υπάρχει πια. Προσπαθώ να βρω παρηγοριά, τίποτα όμως δεν απαλύνει τον πόνο. Πάντα πίστευε, όπως το πιστεύω κι εγώ, ότι η αγάπη νικάει τα πάντα. Ακόμα και τον θάνατο».

Προλάβετε να δείτε πρώτοι μία ημέρα πριν από την επίσημη έκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις Ροπή τα σχετικά αποσπάσματα και το εξώφυλλο, εδώ.