Πισίνα – 10 Λόγοι για να την επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι!

Στο δίλημμα θάλασσα ή πισίνα, η απάντηση είναι κάτι περισσότερο από πραφανής. Σήμερα, θα μιλήσουμε για την παρεξηγημένη πισινούλα.

πισίνα

Σίγουρα, το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα, αλλά και η πισίνα έχει μερικά θετικά που δύσκολα τα παραβλέπεις. Μαζέψαμε μερικούς λόγους που ίσως σε πείσουν να την επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι.

  1. Είναι εξ’ορισμού οργανωμένη.

Μπαίνεις στο χώρο της πισίνας, και αυτομάτως έχεις στη διάθεσή σου: αποδυτήρια, ντουζιέρες, τουαλέτες, ξαπλώστρες, ομπρελίτσα και σνακ-μπαρ. Ότι και να θελήσεις, είναι σε απόσταση βολής.

  1. Η πισίνα αποτελεί ένα ασφαλές μέρος για να κολυμπήσεις.

Αν είστε απο αυτούς που φοβούνται μην τους τσιμπήσει κάτι ή μην πατήσουν κάναν αχινό, η πισίνα αποτελεί την ιδανική λύση. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις τσούχτρες και άλλες ομορφιές στον πάτο της πισίνας.

  1. Βουτιές!

Ακόμα και αν η πισίνα δεν διαθέτει βατήρα, μπορείς πάντα να βουτήξεις από τα πλαινά της και να κάνεις εντυπωσιακές βουτιές.

  1. Γλιτώνεις αυτόματα από τους εκνευριστικούς ρακετοφόρους.

Κάθεσαι χαλαρά και άνετα στη ξαπλώστρα σου χωρίς να αγχώνεσαι μήπως σου σκάσει μπαλάκι στο δόξα πατρί.

  1. Εκμηδενίζεται η απόσταση από την ξαπλώστρα ως την άκρη της πισίνας.

Πολλές φορές στην παραλία χρειάζεται να διασχίσεις μια Χ απόσταση για να φτάσεις από τη θέση που βρίσκεσαι ως την αρχή της θάλασσας. Στο ενδιάμεσο, αν υπάρχει άμμος, μοιάζεις με αναστενάρη, ενώ αν υπάρχουν πέτρες, σαν ακροβάτης που το νούμερό του πήγε πολύ στραβά.

  1. Το κατούρημα μέσα στο νερό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Κάτι που δεν ισχύει στη θάλασσα. Ακόμα και αν κάποιος κατουρήσει (κατά λάθος ελπίζω) στην πισίνα, με τόσο χλώριο που υπάρχει μέσα, θα σωθεί η κατάσταση. Στη θάλασσα, όταν νιώσεις ζεστά ρεύματα, απλά ξέρεις τι παίχτηκε νωρίτερα σε εκείνη τη περιοχή.

  1. Η κολύμβηση σε πισίνα γυμνάζει περισσότερο.

Η απουσία της άνωσης, κάνει την κολύμβηση πιο δύσκολη, άρα, είναι ιδανική για γυμναστική.

  1. Η πισίνα είναι πιο ζεστή από τη θάλασσα.

Αν είστε από τους τύπους που κάθονται μέχρι τα γόνατα μέσα στη θάλασσα και το φιλοσοφείτε για να μπείτε ολόκληρος μέσα λόγω της θερμοκρασίας του νερού, τότε η πισίνα αποτελεί ακόμα μια φορά την πιο ταιριαστή λύση.

  1. Δεν έχει πολυκοσμία.

Δοκιμάστε μια Κυριακή μεσημέρι να πάτε στην παραλία. Η πολυκοσμία όχι μόνο θα σας κουράσει αλλά θα χάσετε και μπόλικο χρόνο σε πράγματα όπως: παρκάρισμα, αναζήτηση χώρου για άπλωμα ψάθας, ουρά στην καντίνα κτλ.

  1. Είναι ιδανική για να χαλαρώσεις.

Το μπάνιο σε πισίνα δεν είναι απαραίτητο να αποτελείται μόνο από κολύμπι. Μπορείς να καθήσεις στη ρηχή μεριά της πισίνας και να χαλαρώσεις, να απολαύσεις το δροσιστικό σου ρόφημα ενώ κάθεσαι στην άκρη της πισίνας, κτλ. Σίγουρα, δε θα κινδυνέψεις απο μπάλες, μπαλάκια, τσιμπήματα και άλλα διάφορα.

Καλές βουτιές!