Φεστιβάλ Ταράτσα 2017 στη Θεσσαλονίκη

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Taratsa International Film Festival έρχεται για να χαρίσει στους Θεσσαλονικείς κινηματογραφόφιλους υπέροχες αυγουστιάτικες βραδιές πάνω σε γνωστές ταράτσες της πόλης.

φεστιβάλ ταράτσα

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 23 ως τις 27 Αυγούστου και οι κινηματογραφικές προβολές θα λάβουν χώρα σε 6 ταράτσες του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα οι χώροι και οι διευθύνσεις των προβολών φαίνονται παρακάτω:

  • T1 – Λέσχη Θεσσαλονίκης – Λεωφ. Νίκης 63 (Χωρητικότητα: 70 άτομα)
  • T2 – ΕΣΗΕΜΘ | Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης – Στρ. Καλλάρη 5 (Χωρητικότητα: 50 άτομα)
  • T3 – Stay Hostel – Ίωνος Δραγούμη 61 (Χωρητικότητα: 70 άτομα)
  • T4 – Δ.Σ.Θ. | Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103 & Βύρωνος (είσοδος από την οδό Ισαύρων, Χωρητικότητα: 50 άτομα)
  • T5 – Urania Bar, Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)
  • T6 – Cafe Θέα/tro, Βασιλέως Γεωργίου 2Α (Βασιλικό Θέατρο)

Το φεστιβάλ φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα περιλαμβάνει τμήμα διεθνές διαγωνιστικό (ταράτσες 1-4) και τμήμα παράλληλων προβολών (ταράτσες 5-6). Στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνιστικού μέρους θα προβληθούν 70 συνολικά ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο, οι καλύτερες από τις οποίες θα βραβευθούν. Από την άλλη στο τμήμα παράλληλων προβολών έχουν επιλεχθεί ταινίες ελληνικές και ξένες, μεγάλου και μικρού μήκους που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Το εισιτήριο ανέρχεται στα 5 ευρώ (3 για φοιτητές και ανέργους) στις προβολές διεθνούς διαγωνιστικού ενώ είναι μηδενικό στις παράλληλες προβολές.

Εκτός από τις προβολές ταινιών στα πλαίσια του φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις στις 22, 24 και 27 Αυγούστου, όπου οι λάτρεις του σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν κινηματογραφικές απόψεις και ιδέες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν stands απ’ όπου θα διανέμεται δωρεάν ο δροσιστικός μηλίτης Μηλοκλέφτης, ενώ επίσης θα προσφέρεται στους θεατές με την αγορά του εισιτηρίου των προβολών. Το Φεστιβάλ Ταράτσας πρόκειται να δώσει νέα πνοή στην αυγουστιάτικη πόλη και να γεμίσει το κέντρο με καλλιτεχνικές βραδιές και νεανικές δραστηριότητες. Το αναμένουμε με αγωνία!

——–

Χρύσα Γούτα