«Περιπλανώμενα αστέρια»: Γιάννης Ρουσσουνέλος

Απόψε τα “Περιπλανώμενα Αστέρια” θα ασχοληθούν με έναν ξεχωριστό άνθρωπο της showbiz ή για να το πω καλύτερα με τον Bασιλιά της showbiz.

Ναι, καλά καταλάβατε μιλάω για τον Γιάννη Ρουσσουνέλο μέλος του συγκροτήματος KINGS.Πρόκειται για έναν μεγάλο καλλιτέχνη που όλοι μας γνωρίζουμε, καθώς τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του TeoTzimas και Antonella Cuellar μας έχουν εκπλήξει με τις τεράστιες επιτυχίες τους που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αριθμοί των προβολών χτυπάνε κόκκινο!

kings2

Δεν θέλω να πώ πολλά καθώς ακολουθεί μια αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε ο ίδιος.

*Ποιός είναι ο τόπος Καταγωγής σου και ποιά η ηλικία σου?

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Σύρο. Είμαι παιδί τις γενιάς του ’83 οπότε βαδίζω στα 34 σιγά σιγά.

*Απο ποιά ηλικία ονειρευόσουν να γίνεις τραγουδιστής και πως ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο σου?

Δεν είχα ποτέ όνειρο να ασχοληθώ με τη μουσική επαγγελματικά. Απλά προέκυψε. Με τους φίλους μου κάναμε rap από την ηλικία των 14 με 15, όταν η ραπ μουσική στην Ελλάδα είχε μικρό αντίκτυπο εώς και καθόλου. Έκανα πιο underground μουσική αλλά μία μέρα με άκουσε ο Μιχάλης από τους Stavento και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Και κάπως έτσι έγινε η αρχή το καλοκαίρι του 2008.

kings

*Είχες δυσκολίες μέχρι να το πραγματοποιήσεις? Πως τις αντιμετώπισες?

Να το πραγματοποιήσω .. όχι δεν είχα δυσκολίες ιδιαίτερες. Ήρθαν όλα τέλεια και βολικά για μένα. Το να το κρατήσω και να το εξελίξω είχε μεγάλη δυσκολία. Ο χώρος της μουσικής στην Ελλάδα είναι πολύ παράξενος και δύσκολος ειδικά για έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν το έχει και τόσο με την διπλωματία. Είμαι αρκετά θρασής κι ευθής. Όπως και να έχει οι δυσκολίες υπάρχουν παντού σε όλους τους τομείς και καλό είναι να τις ξεπερνάμε και να βγαίνουμε πιο δυνατοί μέσα από αυτές.

*Ποιός είναι ο Τόπος διαμονής σου?

Τα τελευταία 13 χρόνια είναι η Αθήνα και συγκεκριμένα το Παλαιό Φάληρο. Σαν γνήσιος νησιώτης δεν θα μπορούσα να ήμουν μακριά από τη θάλασσα.

*Πως είναι η συνεργασία σου στο συγκρότημα που είσαι τώρα?

Η λέξη που θα χαρακτήριζε τις σχέσεις μας μέσα στους KINGS είναι η λέξη ΆΨΟΓΗ. Με τα παιδιά είμαστε τέλεια παντού. Και στα επαγγελματικά μας και στα φιλικά μας. Γενικά είναι μία πάρα πολλή καλή συνεργασία κι αυτό οφείλεται στην αγάπη που έχουμε μεταξύ μας και στη σκληρή δουλειά.

kings4

*Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος?

Από το τότε στέκι μας στη Καλλιθέα.

*Πως νιώθεις που εχεις φτάσει τόσο ψηλά? Θα σε ενδιέφερε να κάνεις κάποια βήματα και στο εξωτερικό?

Νιώθω υπέροχα αλλά αισθάνομαι πως μπορώ να δώσω κι άλλα. Οπότε έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά δεν μπορώ να μη νιώθω ευτυχισμένος. Φυσικά και θα έκανα το βήμα στο εξωτερικό αν μου δωθεί η ευκαιρία. Θεωρώ πως με τους KINGS μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και τίποτα δεν θα μας κρατήσει πίσω.

*Προσωπικό σου ρητό και συμβουλή προς τον κόσμο!

Εν μέσω κρίσης να μη χάσει κανείς το χαμόγελό του. Καταλαβαίνω πως πάρα πολλοί συμπολίτες μας περνάνε πολύ άσχημα αυτό το καιρό κι όλοι έχουμε κάποιον κοντινό μας άνθρωπο σε αυτή τη κατάσταση. Οπότε αν όσο μπορούμε κι όσοι μπορούμε, να βοηθάμε τους διπλανούς μας.. κι όλα θα φτιάξουν μια ώρα νωρίτερα.

*Πως νιώθεις που λαμβάνεις τόση αγάπη απο τον κόσμο?

Ευλογία. Η αγάπη αυτή δεν περιγράφεται ούτε με 3000 λέξεις. Είναι ένα συναίσθημα μοναδικό και εύχομαι να το ζήσει όλος ο κόσμος.

*Ποιά είναι τα tour που σκοπεύετε να κάνετε τώρα?

Σιγά σιγά τελειώνει η καλοκαιρινή μας περιοδεία. Πήγαμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Πήγαμε Αμερική και Καναδά. Πήγαμε και Γερμανία. Τον χειμώνα θα μας βρείτε στο Φωταέριο στο Γκάζι παρέα με τον Γιάννη Πλούταρχο και τoν Ηλία Βρεττό. Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.. είναι ευπρόσδεκτοι.

*Ο Κομφούκιος κάποτε είχε πεί “Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου”..Εφόσον εσυ κάνεις αυτο που αγαπάς συμφωνεις με αυτό?

Συμφωνώ απόλυτα.. 100% Αν όλοι μας εργαζόμασταν πάνω σε κάτι που αγαπάμε.. το αποτέλεσμα θα ήταν εντυπωσιακό και δεν θα υπήρχε ίχνος κούρασης. Έτσι νιώθουμε κι εμείς. Μπορεί να μη κοιμόμαστε στις περιοδείες σχεδόν καθόλου.. αλλά όταν βρισκόμαστε πάνω στο stage όλη η κούραση έχει εξαφανιστεί διά μαγείας.

*Εχεις κάποια πηγή έμπνευσης σου καθ’ολη την πορεία σου ως τραγουδιστής?

Η πηγή έμπνευσής μου είναι πράγματα που έχω ζήσει ή μπορεί να ζω εκείνη τη στιγμή που γράφω. Είτε ένας δυνατός καλοκαιρινός έρωτας της μίας εβδομάδας στο νησί, είτε ένας μεγάλος έρωτας χρόνων. Έχω γράψει και κοινωνικά τραγούδια με πεσιμιστικό ύφος αλλά προτιμώ να μη τα κυκλοφορώ γιατί δεν θέλω να προβληματίζω τον κόσμο. Θέλω να τον κάνω να διασκεδάζει όταν ακούει τα τραγούδια μας, να περνάει καλά και να ξεχνιέται από τη ρουτίνα.

kings3

*Ποιά είναι η αγαπημένη σου ώρα της ημέρας? Πως σου αρέσει να χαλαρώνεις?

Είμαι παιδί της νύχτας.. οπότε μετά τις 12 το βράδυ για μένα είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Ακόμα και να έχω να ξυπνήσω πολύ νωρίς, θα ξενυχτήσω και πάλι.

*Πως προτιμάς να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο?

Αν ποτέ βρεθεί αυτός ο πολυπόθητος ελεύθερος χρόνος θα παίξω με τον σκύλο μου ή θα παίξω playstation ή θα πάω βόλτα με την μηχανή μου και θα βρεθώ με τους φίλους μου ή θα πάω γήπεδο.

*Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια απο τώρα?

Δεν έχω ιδέα. Η ζωή μου έχει αποδείξει να μη σκέφτομαι τόσο μακριά γιατί όλα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Αλλά ελπίζω να είμαι υγιής κι ότι θελήσει ας έρθει.

*Σε υποστηρίζει η οικογένεια σου σε αυτό που κάνεις?

Από την αρχή. Γενικά από πάντα ήμουν παιδί που έκανε ότι του κατέβαινε στο μυαλό. Ποτέ δεν ρωτούσα κανέναν κι ας είχα συνέπειες μετά. Αλλά οι δικοί μου άνθρωποι ακόμα κι αν μπορεί αρχικά να τους αγχώνει κάποια επιλογή μου, είναι πάντα δίπλα μου κι αυτό ήταν ένα μεγάλο συν στη ζωή μου και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου.

*Αγαπημενος προορισμός?

Η Σύρος φυσικά. Είναι το κάστρο μου.. το σπίτι μου, οι φίλοι μου και η οικογένειά μου.

*Εχεις κάποιον στόχο αυτή τη στιγμή ?

Έχω στόχο μαζί με τους συνεργάτες μου να πάμε τους KINGS ψηλά. Όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι ένα project που μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους και επαγγελματίες, οπότε του χρωστάμε.

*Ασχολείσαι με κάτι άλλο πέρα απο το τραγούδι?

Έχω τελειώσει γραφιστική. Οπότε η δουλειά που κάνω τώρα μου επιτρέπει να τα συνδιάσω. Παράλληλα με τους KINGS αναλαμβάνω διάφορα project με σχέση το design. Πχ. η δημιουργία μίας αφίσα, ένα λογότυπο ή ένα εξώφυλλό ενός καλλιτέχνη.

*Ποιά είναι τα χόμπι σου?

Είμαι κλασικό αγόρι σε αυτά. Επειδή πιάνουν τα χέρια μου, μου αρέσει να ασχολούμαι με χειρονακτικές εργασίες. Από το να αγοράσω ξύλα και να φτιάξω ένα έπιπλο μέχρι να αναβαθμίσω την μηχανή μου ή το αμάξι μου. Επίσης μου αρέσει να παίζω μπάσκετ και να γυμνάζομαι. Στο νησί πήγαινα και για υποβρύχιο ψάρεμα αλλά στην Αθήνα λίγο δύσκολο αυτό και είναι κάτι που μου λείπει πολύ.

*Στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο και σε όλους όσους σε θαυμάζουν!

Θα στείλω ένα μήνυμα σε όλους. Είτε με θαυμάζουν είτε όχι. Εύχομαι σε όλους λοιπόν να έχουν την υγεία τους. Γιατί χωρίς αυτή όλα είναι μικρά και μηδαμινά.

*Απάντησε μου μονολεκτικά στις παρακάτω 10 ερωτήσεις:

*Αγαπημένο φαγητό

Μπολονέζ

*Αγαπημένο χρώμα

Πράσινο

*Αγαπημένη στάση στο σεξ

Όλες

*Ξανθιά ή μελαχρινή?

Όλες

*Μύκονος ή Σαντορίνη?

Σύρος

*Πιστεύεις στον Θεό?

Στον άνθρωπο

*Είσαι προληπτικός?

Όχι

*Ξένη ή ελληνική μουσική?

Ελληνική

*Rihanna ή Shakira?

Rihanna

*Ferrari ή τζιπ?

Τζιπ

*Και τέλος βάλε με την σειρά που προτιμάς τις λέξεις(σεξ,ύπνος,φαγητό)..

Σεξ

Φαγητό

Ύπνος

Αυτές λοιπόν ήταν οι απαντήσεις που πήραμε απο τον Γιάννη Ρουσσουνέλο ή αλλιώς όπως τον έχουμε μάθει όλοι και όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, απο τον Βασιλιά μας!!

Τον ευχαριστούμε πολύ γιατί είναι εδώ με το ταλέντο του να μας δίνει θετική ενέργεια, να μας γεμίζει με αισιοδοξία και να μας ξεσηκώνει κάθε στιγμή με τα απίστευτα κομμάτια του!

Είμαστε σίγουροι οτι και εσύ και το συγκρότημα που βρίσκεσαι θα φτάσετε πολύ ψηλά γιατί ήδη μας το έχετε αποδείξει αυτό. Είμαστε εδώ και αναμένουμε για το επόμενο κομμάτι σας που θα μας ξεσηκώσει και θα μας ταξιδέψει για άλλη μια φορά!

——-

Instagram: gianniskings Facebook : Giannis kings Roussounelos / Giannis Roussounelos / Giannis Roussounelos II