Eurobasket: Η Εθνική νίκησε τη Λιθουανία και πέρασε στους «8»

Με μία σπουδαία εμφάνιση,η εθνική ομάδα μπάσκετ έδειξε ότι αξίζει τον σεβασμό όλων και συνεχίζει στην προημιτελική εμφάνιση του Ευρωμπάσκετ. 

Η ελληνική ομάδα θριάμβευσε επί της Λιθουανίας 77-64 με πρωταγωνιστές τους καταπληκτικούς και πάλι Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, αλλά και έναν εξαιρετικό Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει την Παρασκευή και έδωσε τα πάντα για την πρόκριση.

Με τον Παπαγιάννη να στέκεται εξαιρετικά απέναντι στον Βαλαντσιούνας (έμεινε στους 13 πόντους), τον Μπουρούση να είναι καθοριστικός στα δύο τελευταία δεκάλεπτα στη ρακέτα, τον Σλούκα να σημειώνει 21 πόντους, με δικό του σερί 11-0 (με 3 διαδοχικά τρίποντα στην 3η περίοδο), τον Θανάση Αντετοκούνμπο να σημειώνει το πιο κρίσιμο τρίποντο (59-68), όταν οι Λιθουανοί μείωσαν σε 59-63, 5:20 πριν τη λήξη.

Καλάθης και Μάντζαρης πίεσαν ασφυκτικά τον μοναδικό κλασικό πλέι μέικερ της Λιθουανίας Καλνιέτις. Η εθνική έκανε στο παρκέ, όσα είχε σχεδιάσει και περιμένει να μάθει αν την ερχόμενη Τετάρτη (13/9) στο δρόμο προς τα ημιτελικά θα βρει την Κροατία ή τη Ρωσία.

Η «γαλανόλευκη» συνεχίζει το… ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Τετάρτη (13/9) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία (10/9), με φόντο την είσοδο της στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

Περισσότερα εδώ