2o Athens Coffee Festival – νέα δυναμική, νέα φιλοσοφία!

 Tο 2o Athens Coffee Festival αλλάζει φιλοσοφία στην προσπάθειά του να καταστεί μια μεγάλη γιορτή του καφέ, χωρίς όμως να χάσει τον επαγγελματικό του χαρακτήρα.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η όσο το δυνατόν µεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελµατιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και επιλεγµένων σηµαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναµικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαµορφώνονται στο χώρο.

Ενισχύεται ο εορταστικός χαρακτήρας του φεστιβάλ

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της φεστιβαλικής ατµόσφαιρας και την επιµήκυνση του χρόνου παραµονής των επισκεπτών, η οργανώτρια εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να αναπτύξουν στους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης ειδικά διαµορφωµένα καθιστικά, όπου θα µπορούν να σερβίρουν τον καφέ και τα ροφήµατά τους. Φέτος, η γενική είσοδος θα είναι μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα -όσο η μέση τιμή ενός cappuccino- έτσι ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το φεστιβάλ όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη μυηθεί στα μυστικά του καφέ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο SCA Greece διοργανώνει έναν διαγωνισμό για τους κορυφαίους roasters από όλη τη χώρα!

Στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival 2017 θα πραγµατοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Roasting. Ο διαγωνισµός οργανώνεται από τον SCA Greece, στα πρότυπα του αντίστοιχου παγκόσµιου πρωταθλήµατος και θα λάβουν σε αυτόν µέρος επαγγελµατίες ψήστες από όλη τη χώρα.
Οι δέκα διαγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα βαθμολογηθούν τόσο για την ικανότητά τους να αξιολογήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πράσινου καφέ που θα χρησιμοποιήσουν όσο και για προφίλ ψησίματος που θα επιλέξουν προκειμένου να αναδείξουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάθε ποικιλία.

1η Οκτωβρίου: Παγκόσµια ηµέρα του καφέ

Η διοργάνωση του 2ου Athens Coffee Festival συµπίπτει µε τον εορτασµό της Παγκόσµιας Ηµέρας του Καφέ, την 1η Οκτωβρίου. Έτσι, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν µαζί µε τους επαγγελµατίες και τους λάτρεις του καφέ, οργανώνοντας στο πλαίσιο του φεστιβάλ δρώµενα και εκδηλώσεις µε καφεκεντρικό χαρακτήρα και περιεχόµενο.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/09 – 10:00 έως 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/10 – 10:00 έως 22:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/10 – 12:00 έως 22:00

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Με την αιγίδα και τη στήριξη του SCA Greece

Περ/ρες πληροφορίες http://www.athenscoffeefestival.gr/