D.EU.TSCH – Υποτροφίες για νέους Ευρωπαίους

Σε συνεργασία με το΄Ιδρυμα Metzler Stiftung στη Φρανκφούρτη και το ΄Ιδρυμα HSBC Trinkaus Jugend und Bildung e.V. τα Goethe-Institute Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ προκηρύσσουν και φέτος 32 υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής για μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επιστήμονες και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, που είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

© Getty Images/Westend61

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε νέες και νέους 23-33 ετών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Ισπανία που είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου  ή / και μπορούν να επιδείξουν τις πρώτες επαγγελματικές τους εμπειρίες και είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή αναζητούν εργασία.

Η διαδικασία επιλογής καθορίζεται και διεξάγεται από το Goethe-Institut Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Goethe-Institut Φρανκφούρτης και το Goethe-Institut Ντίσελντορφ. Τηλεφωνικές συνεντεύξεις, εάν κριθούν αναγκαίες, μπορεί να πραγματοποιηθούν από το Goethe-Institut Φρανκφούρτης και το Goethe-Institut Ντίσελντορφ.

Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει:

  • Βιογραφικό με φωτογραφία (μορφή Europass) στην αγγλική ή γερμανική γλώσσα
  • Επιστολή ενδιαφέροντος (1-2 σελίδες), σε Word, στην αγγλική ή γερμανική γλώσσα
  • Αντίγραφο πιστοποιητικού γλωσσομάθειας B1
  • Συμμετοχή σε κατατακτήριο τεστ που θα διεξαχθεί στο Goethe-Institut στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Διαδικασία επιλογής υποψηφίων

  • Θα ακολουθήσει μία προσωπική συνέντευξη στα Γερμανικά που θα πραγματοποιηθεί στο Goethe-Institut στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και κατατακτήριο τεστ. Ακολουθεί η επιλογή υποψηφίων και αποστέλλονται οι φάκελοι υποψηφιότητας τους στα Ινστιτούτα Goethe Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ, όπου και ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τα ιδρύματα Metzler-Stiftung και HSBC Trinkaus η διαδικασία επιλογής υποψηφίων από όλες τις συμμετέχοντες χώρες. Συνολικά προκηρύσσονται 32 υποτροφίες, 16 για τη Φρανκφούρτη και 16 για το Ντίσελντορφ και κάθε χώρα λαμβάνει 5-7 υποτροφίες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα Ινστιτούτα Goethe στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη: έως και 10 Οκτωβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία επιλογής υποψηφίων από την Ελλάδα: 31 Οκτωβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία επιλογής υποψηφίων από όλες τις συμμετέχοντες χώρες και ενημέρωση των υποψηφίων για την έκβαση της αίτησής τους: 30 Νοεμβρίου 2017

Τα απαραίτητα έγγραφα αποστέλλονται

1. στο Goethe-Institut στην Αθήνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Maria.Sargiannidou@athen.goethe.org

2. και στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Chariklia.Margaritou@Thessaloniki.goethe.org

Περισσότερα εδώ