Δευτέρα , 16 Ιούλιος 2018 ΏΡΑ: 19:16 BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianSpanish
Αρχική / Εκπαίδευση / D.EU.TSCH – Υποτροφίες για νέους Ευρωπαίους

D.EU.TSCH – Υποτροφίες για νέους Ευρωπαίους

Σε συνεργασία με το΄Ιδρυμα Metzler Stiftung στη Φρανκφούρτη και το ΄Ιδρυμα HSBC Trinkaus Jugend und Bildung e.V. τα Goethe-Institute Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ προκηρύσσουν και φέτος 32 υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής για μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επιστήμονες και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, που είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

© Getty Images/Westend61

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε νέες και νέους 23-33 ετών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Ισπανία που είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου  ή / και μπορούν να επιδείξουν τις πρώτες επαγγελματικές τους εμπειρίες και είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή αναζητούν εργασία.

Η διαδικασία επιλογής καθορίζεται και διεξάγεται από το Goethe-Institut Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Goethe-Institut Φρανκφούρτης και το Goethe-Institut Ντίσελντορφ. Τηλεφωνικές συνεντεύξεις, εάν κριθούν αναγκαίες, μπορεί να πραγματοποιηθούν από το Goethe-Institut Φρανκφούρτης και το Goethe-Institut Ντίσελντορφ.

Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει:

  • Βιογραφικό με φωτογραφία (μορφή Europass) στην αγγλική ή γερμανική γλώσσα
  • Επιστολή ενδιαφέροντος (1-2 σελίδες), σε Word, στην αγγλική ή γερμανική γλώσσα
  • Αντίγραφο πιστοποιητικού γλωσσομάθειας B1
  • Συμμετοχή σε κατατακτήριο τεστ που θα διεξαχθεί στο Goethe-Institut στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Διαδικασία επιλογής υποψηφίων

  • Θα ακολουθήσει μία προσωπική συνέντευξη στα Γερμανικά που θα πραγματοποιηθεί στο Goethe-Institut στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και κατατακτήριο τεστ. Ακολουθεί η επιλογή υποψηφίων και αποστέλλονται οι φάκελοι υποψηφιότητας τους στα Ινστιτούτα Goethe Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ, όπου και ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τα ιδρύματα Metzler-Stiftung και HSBC Trinkaus η διαδικασία επιλογής υποψηφίων από όλες τις συμμετέχοντες χώρες. Συνολικά προκηρύσσονται 32 υποτροφίες, 16 για τη Φρανκφούρτη και 16 για το Ντίσελντορφ και κάθε χώρα λαμβάνει 5-7 υποτροφίες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα Ινστιτούτα Goethe στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη: έως και 10 Οκτωβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία επιλογής υποψηφίων από την Ελλάδα: 31 Οκτωβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία επιλογής υποψηφίων από όλες τις συμμετέχοντες χώρες και ενημέρωση των υποψηφίων για την έκβαση της αίτησής τους: 30 Νοεμβρίου 2017

Τα απαραίτητα έγγραφα αποστέλλονται

1. στο Goethe-Institut στην Αθήνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Maria.Sargiannidou@athen.goethe.org

2. και στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση Chariklia.Margaritou@Thessaloniki.goethe.org

Περισσότερα εδώ

Αρθρογράφος: Youthspot

Το youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site. Η φιλοσοφία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα site το οποίο να είναι το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι νέοι θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα να ψυχαγωγούνται.
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

5 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα

Το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα παρέχει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 προγράμματα υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού, διάρκειας ...

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» (M.Sc in «Banking and Finance») Νέος Κύκλος Υποβολής ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *