Από απόσταση 1,5 μέτρων εκτέλεσαν τον άτυχο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Με όπλο μικρού διαμετρήματος και από απόσταση 1,5 μέτρων δολοφονήθηκε ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, από τους δύο δράστες που αναζητά η Ελληνική Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την εξέταση του ιατροδικαστή, ο δικηγόρος δέχθηκε έναν πυροβολισμό από όπλο διαμετρήματος 0,7 έως 0,8 χιλιοστών στο δεξί μέρος του θώρακα, με τη βολίδα να τρυπά τον δεξιό του πνεύμονα και να πεθαίνει ακαριαία.

Περισσότερο «φως» στην υπόθεση της στυγνής δολοφονίας αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα, ωστόσο, στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κανένας κάλυκας, με την ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνει πως είτε χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, είτε οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Αναζητά τους δύο «πελάτες» η Αστυνομία

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, περνούν από «κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς το κινητό τηλέφωνο, το υπολογιστή και το αρχείο του θύματος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δολοφονία του συνδέεται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες εμφανίστηκαν στο δικηγορικό γραφείο ως πελάτες που ήθελαν να συζητήσουν για μια υπόθεση που είχε ήδη αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Όπως αναφέρει το «Έθνος», το θύμα είχε επικοινωνία με τη σύζυγό του το απόγευμα της Πέμπτης, όπου της ανέφερε πως θα αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι το βράδυ, γιατί του «ζήτησαν ραντεβού δύο νέοι πελάτες».

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της επιχειρούν να συνθέσουν το προφίλ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με βάση τα όσα τους είπε ο συνεργάτης του θύματος, που εκείνη την ώρα βρισκόταν και αυτός στο γραφείο.

«Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν δύο άγνωστοι, μέχρι τώρα, άνδρες που αναζητούνται. Ο πρώτος ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ» αναφέρει το έγγραφο της Αστυνομίας που δημοσιεύει το tovima.gr.

Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.

Περισσότερα εδώ