Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ΑμΕΑ που δημιούργησε Έλληνας προγραμματιστής

Η ιστοσελίδα www.disabledbook.com αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τους 300.000 εγγεγραμμένους χρήστες

Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που καταργεί τους αποκλεισμούς ατόμων με αναπηρίες σχεδίασε ο προγραμματιστής Πέτρος Καλούπης, αναγνωρίζοντας ένα σημαντικό κενό στην καθημερινότητα μίας μεγάλης κοινότητας ατόμων.

Η ιστοσελίδα www.disabledbook.com αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τους 300.000 εγγεγραμμένους χρήστες. «Είναι μια ψηφιακή κοινωνική εφαρμογή, ένα έξυπνο δίκτυο, ένα έξυπνο social media, το οποίο αναγνωρίζει την αναπηρία στον άνθρωπο και τον βοηθά να συνδέεται αυτόματα. Αυτό το κάνει χάρη σε έναν αλγόριθμο, που έχουμε φτιάξει, με τον οποίο υπολογίζουμε από το χρόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να συνδεθεί στο δίκτυο, το αν έχει αναπηρία, αλλά και το είδος της αναπηρίας του» ανέφερε ο κ. Καλούπης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η προσπάθειά του, όπως εξήγησε, ξεκίνησε το 2016: «Είχα πάντα στο μυαλό μου να φτιάξω ένα social media ισότιμο του facebook, αλλά η συγκεκριμένη μου προσπάθεια ξεκίνησε ουσιαστικά από ένα e-mail που έλαβα από έναν φίλο, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας κίνησης και εξέφρασε την ευχή “να υπήρχε ένα social media και για εμάς που είμαστε αποκλεισμένοι”. Έτσι και εγώ βασίστηκα σε αυτή την επικοινωνία και την ανάγκη».

Περισσότερα εδώ