Ελον Μασκ: Το 2024 οι άνθρωποι στον Αρη θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης social media

Κάθε δημόσια αναφορά του αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό αφού κάθε φορά ο Μασκ φροντίζει είτε με την ανακοίνωση νέων φουτουριστικών πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει είτε με δηλώσεις του για τις εν εξελίξει πολυσχιδείς δραστηριότητες να εξάπτει την φαντασία της κοινής γνώμης.

Είναι γνωστό ότι ο Μασκ έχει ιδρύσει την πιο δυναμική ιδιωτική διαστημική εταιρεία, την Space X, βασική εργασία της οποίας σε αυτή την φάση είναι η κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων σούπερ πυραυλικών συστημάτων. Στόχος της Space X είναι να στέλνει γρήγορα και με χαμηλό κόστος ανθρώπους και φορτία στο Διάστημα. Η ταχύτητα διασφαλίζεται με τους προηγμένους και γιγάντιων διαστάσεων πυραύλους και το χαμηλό κόστος διασφαλίζεται με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων αυτών. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει πολύ σύντομα επανδρωμένες αποστολές στον Αρη και οραματίζεται με μεγάλη αποικία από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Πριν από λίγα 24ωρα η δημοφιλής ιστοσελίδα στον χώρο των κοινωνικών δικτύων Reddit οργάνωσε μια online συνέντευξη με τον Ελον Μασκ να δέχεται να απαντήσει στα ερωτήματα που έστελναν οι επισκέπτες της σελίδας. 

Τα ερωτήματα όπως είναι ευνόητο ήταν πολλά και μέσα από τις απαντήσεις του ο Μασκ έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα των αποστολών στον Αρη.

Περισσότερα εδώ