Προβλήματα ζευγαριών: Διαφορετικές πολιτικές απόψεις- Δεξιά VS Αριστερά

Το έχουμε πει πολλές φορές, το ξέρετε και σεις, μία σχέση στην εποχή μας δεν είναι όπως παλιά, έχουν ανέβει οι απαιτήσεις και τα στάνταρ που ζητάμε, άντρες και γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχει γίνει το όλο θέμα πιο δύσκολο. 

Σε αυτό το άρθρο όμως δεν θα μιλήσουμε για ένα απλό και συνηθισμένο προβληματάκι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, όπως για παράδειγμα ότι δεν σας αρέσουν οι ίδιες ταινίες. Γιατί  πιστέψτε με, έχω ακούσει ζευγάρι να τσακώνεται σοβαρά για τέτοιο θέμα.

Σήμερα εμείς θα μιλήσουμε για το τι γίνεται, όταν διίστανται οι πολιτικές πεποιθήσεις. Όταν δηλαδή ο ένας ανήκει στην ιδεολογία της αριστεράς και ο άλλος στην ιδεολογία της δεξιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΝΙ ΟΡΙΣΜΟΣ

Αριστερά: Ανήκεις εδώ αν αντιμάχεσαι την αδικία και τις μεγάλες ανισότητες που προέρχονται από την καπιταλιστική κοινωνία.

Δεξιά: Προασπίζεται τις θρησκευτικές και εθνικές παραδόσεις που είναι απαραίτητες για την πρόοδο μιας κοινωνίας. Επίσης έχει πιο συντηρητικές θέσεις από την αριστερά.

Ας περάσουμε λοιπόν τώρα στο παρασύνθημα! Υπάρχουν ζευγάρια που ενώ ο έχουν αντίθετες απόψεις, δεν τους πειράζει παρά ελάχιστα. Εστιάζουν στην ουσία της σχέσης και του έρωτα τους, που είναι πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Τα βρίσκουν σε όλα τα άλλα, που δεν θα χαλάσουν τις καρδιές τους αν ο ένας είναι σε κάποια θέματα πιο συντηρητικός ή πιο φιλελεύθερος.

Εξάλλου για να λέμε και την αλήθεια, πολλοί νέοι σήμερα απλά λένε ότι ανήκουν στην παράταξη που έχουν ακούσει από τους γονείς τους και επειδή στο κάτω κάτω έτσι έχουν μάθει. Είναι πολλοί που δεν ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει αριστερά και δεξιά.

Αν όμως μπλέξεις με κάποιον ή κάποια,ειδικά αν σπουδάζει και ανήκει σε φοιτητική παράταξη, που συνήθως είναι ενημερωμένοι και ενεργοί, εκεί έως αντιμετωπίσεις σοβαρό θέμα. Έχω ακούσει για ζευγάρια που έχουν χωρίσει για αυτόν τον λόγο.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ τέτοιας απόφασης, εγώ είμαι ανοιχτή να κάνω διάλογο, και όχι μόνο, με άτομα με διαφορετική πολιτική άποψη. Δεν με πειράζει αν ο χρήστης σύντροφος μου ψηφίζει ένα κόμμα που εγώ δεν θα το ψήφιζα καθόλου, αρκεί βέβαια να μην προσπαθεί ντε και καλά να με αλλάξει.

Αν πάντως σας τύχει αυτό και ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας, είναι υπέρ της συζήτησης, της ελεύθερης έκφρασης και δεν έχει παρωπίδες, δοκιμάστε μια σχέση μαζί του, αλλιώς καλύτερα να μην κάθεστε και χαλάτε την καρδιά σας για τέτοια άτομα!