3 καφέδες την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

Ναι, το ακούς και συ συνεχώς, ότι δεν κάνει πολύ καλό  στην ψυχική σου ηρεμία (ειδικά αν έχεις λίγα παραπάνω νεύρα) αλλά και στην σωματική σου υγεία, το να πίνεις καφέ.

Επίσης σχεδόν όλοι μας τονίζουν να προτιμάμε πιο ελαφρούς καφέδες ή τον ελληνικό ακόμη καλύτερα και σίγουρα να μην βάζουμε δύο κιλά ζάχαρη.  Για τους λάτρεις όμως του καφέ, που θέλουμε οπωσδήποτε δύο γουλιές το πρωί για να ανοίξει το μάτι μας και να μιλήσουμε ως άνθρωποι, τα νέα είναι καλά και ευχάριστα!

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία από αντίστοιχες έρευνες που έγιναν σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας και δημοσιεύτηκε και στο ιατρικό περιοδικό « British Medical Journal», κάποιος που πίνει τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, θα δει περισσότερα καλά στην υγεία του, από κάποιον που πίνει για παράδειγμα ένα καφέ ή πέντε.

Αυτή η ποσότητα του καφέ βοηθάει μεταξύ άλλων να μειωθεί ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες ή και πρόωρο θάνατο από κάθε πιθανή αιτία. Επιπλέον μειώνεται η πιθανότητα για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, για άνοια και για μορφές καρκίνου, όπως για παράδειγμα του προστάτη, του δέρματος και του ήπατος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον μετά την αξιολόγηση των στοιχείων, που συγκέντρωσαν από 218 μελέτες, τόνισαν ότι ναι μεν υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καφέ και της ανθρώπινης υγείας, αλλά δεν μπορεί ας πούμε να κάνει και θαύματα από μόνος του, αφού όπως είναι φανερό , η υγεία μας εξαρτάται και από άλλους πιο σημαντικούς παράγοντες, για παράδειγμα την άσκηση, το κάπνισμα, και την ηλικία μας.

Από την αλήθεια, ένα ακόμη συμπέρασμα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι οι 2+ καφέδες σε μια μέρα, μπορεί να προκαλέσουν κάποιον κίνδυνο σε μια γυναίκα  η οποία θα είναι έγκυος, σε βαθμό μάλιστα μέχρι και να αποβάλλει.  Οπότε σε αυτή την περίπτωση συνίσταται η κατανάλωση λίγου ως καθόλου καφέ.

Τέλος να πούμε ότι οι ερευνητές προτείνουν η κατανάλωση του καφέ να γίνεται, όπως αναφέραμε και μεις στην αρχή, χωρίς ζάχαρη, ή ακόμη και κάποια κρέμα ή γάλα.