Συνέντευξη με τους ταλαντούχους Art of Soul!

Έχουν φαντασία, άψογη επικοινωνία, ξέρουν να δίνουν τη ψυχή τους και σίγουρα είναι μοναδικοί στο είδος τους! Οι χορογραφίες τους είναι τόσο πρωτότυπες που δεν χορταίνεις να τις βλέπεις και να τις ξαναβλέπεις! Είναι παιδιά με ήθος και έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας με το χορό και το κέφι τους! Όνειρό τους είναι να φτιάξουν τη δική τους σχολή και να περιοδεύσουν στον κόσμο. Ο λόγος για τους Art of Soul!!

Αρχικά, για να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, (και να σας μάθουν και οι φίλοι που δεν σας ξέρουν), πείτε μας δύο λόγια για εσάς. Πως βρεθήκατε και πως φτάσατε στο σήμερα;

Μερικοί από εμάς είμαστε παιδικοί φίλοι! Από τότε που ξεκινήσαμε το χορό και έως τώρα συμπορευόμαστε στη ζωή. Κάποια στιγμή ενωθήκαμε με αφορμή τις συνθήκες αλλά η κοινή νοοτροπία και ηθική είναι αυτή που μας επιτρέπει να είμαστε «οικογένεια» ή ομάδα για τον έξω κόσμο! Κατά κάποιο τρόπο μας αρέσει να βλέπουμε σε βάθος τα πράγματα και αυτό μας δίνει μια ευκαιρία να δούμε την ουσία του χορού και όχι τις παρουσίες του… Ο χορός είναι η έκφραση της ψυχής για αυτό και η ομάδα μας είναι ακριβώς αυτή η έκφραση. Κάπως έτσι συμφωνήσαμε να πούμε όλο αυτό που μοιάζει να δένει σαν οικογένεια. Art of Soul!

Μπορεί κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο να φτάσει το επίπεδό σας; Αν ναι, πιστεύετε ότι είναι ταλέντο ή απλά εξάσκηση;

Στα ταξίδια μας στην Ευρώπη έχουμε συναντήσει ανθρώπους που καταρρίπτουν τον μύθο της ηλικίας!  Οποιοσδήποτε μπορεί να χορέψει και να φτάσει στο επίπεδο μας, που να λέμε την αλήθεια, τεχνικά δεν είμαστε κάτι σπουδαίο. Η φαντασία μας και η επικοινωνία με τον κόσμο είναι αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε! Δεν είναι κάτι που δεν τα έχει ένας άνθρωπος.

Τώρα… το «ταλέντο» είναι λέξη παρεξηγημένη και οι ορολογίες που δίνουν μοιάζουν να αντικρούονται. Εμείς θα πούμε πως, είτε έχεις ταλέντο, είτε όχι… η εξάσκηση χρειάζεται! Επίσης πιστεύουμε πως η εξάσκηση είναι το μισό της επιτυχίας. Το άλλο είναι η φαντασία, το παιχνίδι και η έκφραση της ψυχής!

Οι χορογραφίες είναι ξεχωριστές, φρέσκες και πρωτότυπες. Πώς φτιάχνετε μια χορογραφία;

Η μουσική είναι ο οδηγός μας! Είναι όπως το λέει η μισή λέξη, η «μούσα» μας. Αν παρατηρήσετε τα κομμάτια σε βάθος μιλούν από μόνα τους. Κάποια είναι κωμικά, κάποια είναι μαγικά, κάποια είναι δραματικά, κάποια άλλα ρομαντικά κτλ! Αν αφεθείς στη μαγεία τους τότε η εμπειρία σου στις κινήσεις συγχρονίζεται με το μήνυμα της μουσικής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως, ο χαρακτήρας μας, οι μνήμες του καθενός και η τρέλα μας βοηθούν να βλέπουμε «έξω από το κουτί», και να κάνουμε το χορό… παράσταση!

Οι γειτονιές, οι  δρόμοι, οι πλατείες, οι παιδικές χαρές, λέτε, πως είναι κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Είστε από τους καλλιτέχνες που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουνε και το επικοινωνούν στον κόσμο με άμεσο και προσιτό τρόπο. Μιλήστε μας για την κοσμοθεωρία σας καθώς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα.

Είμαστε όλοι μας άνθρωποι που μεγαλώσαμε με δύσκολους τρόπους και μέτρια εκπαίδευση. Πήραμε γερές βάσεις από τους γονείς μας σε ηθικό επίπεδο. Μετά από χρόνια ήρθε να προσθέσει πράγματα η hip hop κουλτούρα που από μόνη της προσφέρει μια επανάσταση.

Ο καθένας στρέφει την επανάσταση μέσα ή έξω. Εμείς επιλέξαμε το μέσα. Δεν ήταν να τα σπάσουμε έξω, αλλά τα μέσα! Ποια; Τα στερεότυπα. Τις μορφές. Τα ψεύτικα πρότυπα και πιο σημαντικό; Αυτό που μας πουλάνε για «πραγματικότητα». Οπότε αμφισβητούμε τα πάντα για να βρούμε αυτά που έχουν ουσία!

Η προσέγγιση αυτή μας βοήθησε μα χτίσουμε το χαρακτήρα της ομάδας και τη μοναδικότητα της!

Η τέχνη έχει την ιδιότητα να ενώνει τους ανθρώπους και να ανυψώνει τις ψυχές τους. Μέσω της τέχνης σας, τι άλλο παρέχετε στους θεατές που σας παρακολουθούν;

Θα σας πούμε μια φράση του Καζαντζάκη!  «τι είναι ανώτερο της αλήθειας, το παραμύθι. Γιατί μπορεί να πει αλήθειες χωρίς να πληγώνει».  Τι θέλουμε να πούμε με αυτό. Όποιος είναι έτοιμος να δει τι κάνουμε θα καταλάβει πως δεν περνάμε σαν μήνυμα πως το γουστάρουμε και είναι η έκφραση της ψυχής μας κτλ. Αυτά είναι πράγματα που ισχύουν αλλά μοιάζουν με την κορυφή του παγόβουνου. Οι Art of Soul έχουν πετύχει κάτι που δύσκολα το πετυχαίνει κάποιος. Να μη συμβιβαστούν. Όλοι μπορούν να παραπονεθούν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, αλλά λίγου μπορούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν, και δεν εννοούμε σωματικά, αλλά πνευματικά και καλλιτεχνικά. Ακόμα και στις χορογραφίες μας προσπαθούμε να μην περιοριζόμαστε στο είδος μας αλλά να αγκαλιάζουμε τον χορό σαν σύνολο, όχι κομμάτια!

Μιλήστε μας για την εμπειρία σας στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο».

Είναι ενδιαφέρον θέμα… και δεν έχει τελειώσει ακόμη. Γενικά, η τηλεθέαση είναι μια παγίδα. Αν δεθείς με την εικόνα που προβάλεται και κοιτάζει ο κόσμος θα είσαι όσο εφήμερος όσο αυτή. Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» θα περάσει και μαζί του και εμείς! ΤΟ απολαμβάνουμε στο έπακρο, μας βοήθησε να σφίξουμε και άλλο τις σχέσεις μας και μας αναγνωρίζει λίγο παραπάνω ο κόσμος! Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας!

Που θα θέλατε να φτάσετε τους Art of Soul στο μέλλον;

Ονειρευόμαστε πολλά πράγματα! Να έχουμε μια δική μας σχολή, να κάνουμε παραστάσεις για θέατρο και να κάνουμε περιοδείες σε όλον τον κόσμο. Αλλά το ποιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε μια καινούργια νοοτροπία στο χορό. Οπού το μόνο πρέπει θα είναι να είσαι ελεύθερος να εκφράζεις τη ψυχή σου και όχι η τελειότητα! Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και να το περάσουμε στους μαθητές που θα έρθουν!

Πως επιλέγετε το μέρος που θα πραγματοποιήσετε το performance σας;

Φαντάζομαι θα αναφέρεστε στους δρόμους! Οι παράγοντες είναι πολύ και κάποιοι αρκετά αστείοι!  Ο σημαντικότερος είναι να περνά ο κόσμος για βόλτα. Μετά είναι να έχει καλό πάτωμα και ευρύ χώρο. Επίσης να έχουμε την άνεση να μη μας διώχνει η αστυνομία. Όχι πως φταίνε μόνο οι ίδιοι αλλά κάποιοι καταστηματάρχες ενοχλούνται γιατί τους «παίρνουμε την πελατεία»… δεν είναι αστείο;;;

Που μπορούμε να σας απολαύσουμε το προσεχές διάστημα;

Αυτό είναι εύκολο! Τα Χριστούγεννα και μέχρι την καινούργια χρονιά θα μας βρείτε στο κέντρο της Αθήνας να κάνουμε παραστάσεις στο δρόμο! Για μελλοντικά σχέδια και εμφανίσεις, αρκεί να ακολουθήσετε τη σελίδα μας και θα μαθαίνετε γρήγορα!

Πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και στο τέλος του 2017. Τι θα κρατούσατε και τι θα αφήνατε πίσω σας από αυτή τη χρονιά;

Ήταν γεμάτη χρονιά. Είναι αλήθεια για μας. Κάναμε τόσα πολλά σαν ομάδα. Αν τα συμπυκνώναμε σε μια φράση θα ήταν : «τα όνειρα μας κρατάνε ενωμένους»!

 

Τους ευχαριστούμε πολύ και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επίτευξη των ονείρων τους!!

Ακολουθήστε τους Art Of Soul εδώ