Σάββατο , 26 Μάιος 2018 ΏΡΑ: 18:51 BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianSpanish
Αρχική / ΚΕΝΤΡΙΚΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ / Φοιτητικός διαγωνισμός Δοκιμίου «Επιχειρώντας στην Ελλάδα»

Φοιτητικός διαγωνισμός Δοκιμίου «Επιχειρώντας στην Ελλάδα»

Η «Καθημερινή», σε συνεργασία με έξι πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό συγγραφής κειμένου με θέμα «Επιχειρώντας στην Ελλάδα».

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, καλούνται να υποβάλουν στο email του Πανεπιστημίου τους που αναφέρεται παρακάτω, έως την Δευτέρα 29/1/2018, ένα κείμενο έως 850 λέξεις, με τη μορφή άρθρου εφημερίδας, απαντώντας σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ερωτήσεις: Σε ποιον επιχειρηματικό κλάδο υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και γιατί; Πόσο έχει αλλάξει η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στην επιχειρηματικότητα στα χρόνια της κρίσης; Ποια είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και πώς θα μπορούσαν να ξεπεραστούν; Ποια πρόσφατη ελληνική επιχειρηματική επιτυχία σάς έχει εμπνεύσει και γιατί;

Σε καθένα από τα πανεπιστήμια, μία ολιγομελής επιτροπή θα επιλέξει τα τέσσερα καλύτερα κείμενα (τουλάχιστον ένα εξ αυτών θα είναι προπτυχιακού φοιτητή/-τριας). Στη συνέχεια, η «Καθημερινή», σε συνεργασία με ένα μέλος των επιτροπών επιλογής των πανεπιστημίων, θα επιλέξει μεταξύ αυτών, ένα κείμενο από κάθε πανεπιστήμιο.

Τα ονόματα των νικητών/-τριών θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα. Το καλύτερο κείμενο θα δημοσιευτεί σε φύλλο της «Καθημερινής της Κυριακής». Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε: you@kathimerini.gr, τηλ. 210 48 08 222

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών mba-accounting@econ.uoa.gr

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης press@auth.gr

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών enter_k@dmst.aueb.gr

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας entrepreneurshiplab@uom.edu.gr

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας moke@uth.gr

Πανεπιστήμιο Αιγαίου kathimerini@aegean.gr

 

 

 

Αρθρογράφος: Youthspot

Το youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site. Η φιλοσοφία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα site το οποίο να είναι το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι νέοι θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα να ψυχαγωγούνται.
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με σκοπό την στήριξη οικονομικά ασθενών φοιτητών στις παρούσες ...

Η Princess Nokia στο Piraeus 117 Academy!

Η Princess Nokia στο Piraeus 117 Academy! Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 Η Princess Nokia επιστρέφει ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *