Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου η Αθήνα – πολύ μεγάλη η συμμετοχή!

Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 14.00 στην πλατεία Συντάγματος, κινείται η πρωτεύουσα. Η εξέδρα των ομιλητών έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή με την Ερμού.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της Ιεραρχίας.

Σύντομους χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών, Κρητών κ.ά. και εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.

Το συλλαλητήριο συντονίζουν οι: Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, International Hellenic Association, Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο, Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί

Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια την Κυριακή με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί διέρχονται κανονικά από τους εν λόγω σταθμούς, αλλά δεν πραγματοποιούν στάσεις.

Περισσότερα εδώ