Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: Les Fourberies de Scapin

Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη:
Οι κατεργαριές του Σκαπίνου του Molière

09.03.2018, 19.30’ | Αuditorium Theo Angelopoulos

Κατά τη διάρκεια της απουσίας των γονέων τους σε ταξίδι, ο Léandre ερωτεύεται την Zerbinette, ενώ ο Octave παντρεύεται την Hyacinte. Αλλά ο Géronte και η Argante επιστρέφουν από τη Νάπολη για να επιβάλλουν στον καθένα από τους γιους τους ένα γάμο με προξενιό. Ευτυχώς ο σερβιτόρος του Léandre, ο Σκαπίνος, είναι πολυμήχανος και θα ξεμπλέξει αυτό το διπλό συζυγικό μπέρδεμα!

Ο Μολιέρος επαναλαμβάνει εδώ ένα από τα αγαπημένα του θέματα, το σοκ των γενεών, το οποίο επεξεργάζεται με βάση τη φάρσα από το ξεκίνημά του.

Ο Μολιέρος συνθέτει το έργο Les Fourberies de Scapin, σύντομη κωμωδία σε τρεις πράξεις και σε πρόζα, την άνοιξη του 1671. Το θέατρο του Palais-Royal ήταν τότε υπό κατασκευή, οι ηθοποιοί έπαιζαν σε ένα περιορισμένο μέρος της σκηνής, χωρίς ειδικά εφέ.

Ο Μολιέρος εκμεταλλεύεται τις τεχνικές δυσκολίες, κατευθυνόμενος από την επιθυμία του να επιστρέψει σε ένα θέατρο χωρίς τεχνάσματα. Επιλέγει τη Νάπολη ως ντεκόρ που θα φιλοξενήσει τις «φανταστικές περιπέτειες» του Σκαπίνου, οι οποίες δίνουν την επιθυμία για ερμηνεία και την ευχαρίστηση της ζωής.

Σκηνοθεσία: Denis Podalydès
Σκηνογραφία: Éric Ruf
Κοστούμια: Christian Lacroix

Έργο στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά.
Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: 8 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ).

Για τις σχολικές προβολές, θα βρείτε πληροφορίες εδώ : http://ifg.gr/el/langue-francaise-sp-591847345/sce-actualites-el/7703-cf-scolaires-jan-mar-18-el

Εάν θέλετε να οργανώσετε μια ιδιωτική προβολή επικοινωνήστε με το πολιτιστικό τμήμα: culturel@ifa.gr