Μυστικά στέκια που αξίζει να πας στα Πετράλωνα!

Διατηρώντας έντονα το στοιχείο της γειτονιάς, τα Πετράλωνα ανήκουν σε εκείνες τις περιοχές της πόλης που αποτελούν αγαπημένη επιλογή για έξοδο με τους φίλους, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Φιλόξενα ταβερνάκια, παραδοσιακά καφενεία και cafe-bars με άποψη απευθύνονται σε όλους εσάς που θέλετε να ζήσετε αυθεντικές στιγμές με την παρέα, και μάλιστα σε μία από τις πιο παλιές αθηναϊκές συνοικίες.

Με την αύρα της παλιάς Αθήνας, λοιπόν, να είναι διάχυτη στους δρόμους και τα κτήρια, τα Πετράλωνα σας προ(σ)καλούν να ανακαλύψετε μυστικά για τους πολλούς, αλλά αγαπημένα για τους ντόπιους στέκια που σερβίρουν μαμαδίστικους μεζέδες, σε χώρους οικείους και ζεστούς και σε τιμές… από άλλες εποχές!

Σήμερα, όσοι είστε της τελευταίας στιγμής ή δεν αναζητάτε αποκλειστικά σαρακοστιανά στέκια, μπορείτε να τα εντάξετε στην λίστα των επιλογών σας.

Πετραλώνι

Το Πετραλώνι είναι ένα παρεΐστικο μεζεδοπωλείο για φίνους, παραδοσιακούς μεζέδες και χειροποίητα ορεκτικά με την παρέα. Στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι, ντυμένο με πέτρα και διακοσμημένο με παλιά αντικείμενα, στην Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, πολύ κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Εδώ, οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους, ενώ συνοδεύονται ιδανικά με αυθεντική ρακή Κρήτης, τσίπουρο Τυρνάβου και κρασί από τη Λήμνο. Δοκιμάστε καισαροπιτάκια (χειροποίητα πιτάκια με παστουρμά, τυρί και ντομάτα), μπουρλότο (τηγανιά με αρμένικο καυτερό σουτζούκι), σουτζουκάδα (αυγά, σουτζούκι, κόκκινη σάλτσα, τριμμένη φέτα), ντοματοκεφτέδες κυκλαδίτικους, χωριάτικο λουκάνικο και πανσετάκια χωρίς κόκαλο. Την προσοχή σας αξίζουν τα πιάτα ημέρας και οι καλές προσφορές. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική.

Πληροφορίες

Πλατεία Ηούς & Αθηνοδώρου 18, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478547,

Οινομαγειρείο Πλατεία

Ωραίο και χαλαρό μαγαζί της γειτονιάς στην αγαπημένη πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα. Χώρος διακοσμημένος με φροντίδα και τραπεζάκια έξω στην πλατεία, ιδανικά για τις ζεστές βραδιές. Το μενού αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τα διαθέσιμα υλικά –θα βρείτε από κλασικά λαδερά μέχρι μοσχαράκι σοφρίτο και κοκκινιστό κόκορα με χοντρό μακαρόνι. Τα πιάτα ημέρας αναγράφονται στο μαυροπίνακα. Στα συν το καλό κρασί και οι προσιτές τιμές.

Πληροφορίες

Δεινοχάρους 3, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3420705

Το Λαμπόρι

Στα Κάτω Πετράλωνα, στην «πλατεία του εργάτη», θα συναντήσετε αυτό το περιποιημένο μεζεδοπωλείο με τη λιτή διακόσμηση και την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ. Στα τραπέζια του «προσγειώνονται» γνήσιοι ελληνικοί μεζέδες, όπως τηγανιά κοτόπουλο, πανσετάκια, μανιτάρια σοτέ και οφτή πατάτα με αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Συνοδεύστε την παραγγελία σας με ελληνικές μπύρες, τσίπουρο Τυρνάβου και ρακή Ιεράπετρας. Πολλές Κυριακές έχουν και live μουσική.

Πληροφορίες

Αλκμήνης 23-25, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 213 0302493

Διάβασε όλο το άρθρο εδώ