In Your Shoes «Δοκιμάζοντας τα όρια» -Τρίωρο Βιωματικό Σεμινάριο

In Your Shoes – Δοκιμάζοντας τα όρια
Challenging the boundaries

Τρίωρο Βιωματικό Σεμινάριο και Συζήτηση
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
15.00-18.00 @ Lila Dance School
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

«Τα μοναδικά όρια στη ζωή σου είναι αυτά που ο ίδιος θέτεις στον εαυτό σου»

Τι σημαίνουν τα «όρια»; Μέχρι πού φτάνουν τα όρια σου; Με ποιους τρόπους τα θέτεις; Τι αισθάνεσαι όταν ξεπερνώνται ή απειλούνται; Τα «όρια», ένας όρος τόσο αμφίσημος όσο και το περιεχόμενό του. Ένας όρος που συναντάμε συχνά στον καθημερινό μας λόγο, ωστόσο πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πλήρως αυτό που σημαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπακούουν σε όρια, και άλλοι που χωρίς όρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Υπάρχουν εκείνοι που επιβάλλουν τα όρια και εκείνοι που τους επιβάλλονται. Στην ψυχολογία κάνουμε λόγο για οριοθέτηση της προσωπικότητας, των σχέσεων, των συμπεριφορών και τη θετική συμβολή τους. Επίσης, το σώμα μας και ο χώρος στον οποίο κινούμαστε έχουν όρια, η έννοια του “προσωπικού χώρου”. Στο Ιn Your Shoes έχουμε ως στόχο να εξετάζουμε πώς η συναισθηματική και γνωστική διάσταση συνδέεται με τη σωματική και να κατανοούμε καλύτερα αυτή τη σύνδεση τόσο ατομικά όσο και διαπροσωπικά, ώστε να αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση και ισορροπία.

Άραγε τι σημαίνει αυτή η μικρή λεξούλα για τον καθένα μας. Πολλά ακόμα ερωτήματα μπορούν να διατυπωθούν και σας προσκαλούμε να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Σε αυτό το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο του Ιn Your Shoes θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε ολιστικά αυτό το θέμα με ασκήσεις στις οποίες θα λαμβάνει μέρος το σώμα και με μετέπειτα ομαδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Να φοράτε άνετα ρούχα.

Δήλωση συμμετοχών έως και τις 24/02/18.
Επικοινωνία: +30 6973522333
inyourshoes.riaelvanidi@gmail.com

Σχετικά με την συντονίστρια

Η Ελευθερία Ελβανίδη γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στην Κλινική Ψυχολογία στο Swansea University της Ουαλίας. Έχει ολοκληρώσει μονοετές εκπαιδευτικό σεμινάριο (foundation course) στη Χοροθεραπεία με συντονιστή τον κο. Δημήτριο Ζάχο (Χοροθεραπευτή-Ψυχαναλυτή) και βραχείες εκπαιδεύσεις πάνω στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία και στο Mindfulness-based Stress Reduction ενώ διέμενε και εργαζόταν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας. Διδάχθηκε κλασσικό και μοντέρνο χορό από πολύ μικρή και από το 2007 ασχολήθηκε επαγγελματικά ως δασκάλα χορού στους latin-ballroom χορούς.

Kατέχει μια ευρεία γνώση διαφορετικών ειδών χορού (flamenco, jazz, tango, contemporary, contact improvisation, physical theatre) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού από καταξιωμένους χορευτές όπως ο David Blake (award winning musical The Lion King ), Jane Coulston (Beyond Repair Dance Company) και άλλους. Από το 2009 συνεργάζεται και συμμετέχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Αγγλία με πιο πρόσφατη την ‘‘Rumi with a view: revisited’’, The Study Society, London. Επιθυμεί να διευρύνει διαρκώς τις γνώσεις της συνολικά πάνω στη τέχνη του χορού και του θεάτρου και να μελετά την κίνηση ως μέσο θεραπείας.

Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών και επαγγελματικής της δραστηριότητας στην Αγγλία πειραματίζεται με εργαλεία και τεχνικές που βοηθούν το άτομο να εκφραστεί δημιουργικά και να αποβάλλει συναισθήματα άγχους, να ξεκλειδώσει τυχόν ‘μπλοκαρισμένα σημεία’ στο σώμα του και να βελτιώσει τη φυσική και ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση. Έχει συνεργαστεί με το Recovery College στο Λονδίνο ως εξωτερική καθηγήτρια και έχει συντονίσει βιωματική ομάδα πάνω στη δημιουργική κίνηση και έκφραση στο Κέντρο Ημέρα Highgate Day Centre για ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές νόσους.

Τα σεμινάρια του «Ιn Your Shoes» συνδυάζουν τις γνώσεις και την αγάπη της για την τέχνη του χορού και την ψυχολογία και μπορούν να εφαρμοστούν σε τμήματα παιδιών, ενηλίκων και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, με ή χωρίς ψυχοσυναισθηματικές ή κινητικές δυσκολίες. Προσφέρουν μια δίοδο για επαφή με τον εαυτό μας και το σώμα μας, εκτόνωση, έκφραση, κίνηση, συσχέτιση με τους άλλους και δημιουργικότητα μέσω του σώματος και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Περισσότερα εδώ