Inside Out Athens – Η έκθεση!

Η ομάδα Atypical και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Generation 2.0 for RightsEquality & Diversity σας προσκαλούν στην τρίτη και τελική φάση του καλλιτεχνικού και κοινωνικού πρότζεκτ Inside Out Athens

Το συμμετοχικό έργο Inside Out: Athens αποτελεί μέρος του διεθνούς προγράμματος του διάσημου street artist JR, Inside Out.

To Inside Out Athens επιδιώκει να αναδείξει τη διαφορετικότητα της Αθήνας και τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, διεκδικώντας με ένα διαφορετικό τρόπο την ισότιμη συνύπαρξη όλων των μελών της κοινωνίας της.

Στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017, 58 συνολικά συμμετέχοντες, Αθηναίοι διαφορετικής καταγωγής, φωτογράφισαν ο ένας τον άλλον δημιουργώντας τα πορτρέτα που συνθέτουν το έργο τέχνης “Inside Out Athens”. Το επόμενο βήμα έρχεται το Μάρτιο του 2018 με την έκθεση των πορτρέτων αυτών στο δημόσιο χώρο της πόλης.

Η αφισοκόλληση θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Μαρτίου στην πρόσοψη του πολιτισμικού χώρου This is Bud, στον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός, όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 13 Μαρτίου. Το εφήμερο αυτό έργο θα λήξει με την αποκόλληση των αφισών με το πέρας της ορισμένης ημερομηνίας. Παράλληλα, η γκαλερί του χώρου τέχνης Communitism θα φιλοξενήσει το Ιnside Out Athens, σε μια διήμερη έκθεση το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, από τις 11:00 έως 19:00.

Διοργάνωση A/typical, Generation 2.0 RED

Με την υποστήριξη
CommunitismBirdlandMetro StagesWe are bud, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων

Join us on Facebook!

Λίγα λόγια για το Inside Out Project: 
Το Inside Out Project είναι ένα διεθνές συμμετοχικό έργο τέχνης που μετατρέπει μηνύματα προσωπικής ταυτότητας σε έργα τέχνης. Όλοι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ασπρόμαυρα φωτογραφικά πορτρέτα  με στόχο να ανακαλύψουν, να αποκαλύψουν και να μοιραστούν μοναδικές ιστορίες και εικόνες από ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μετατρέπονται σε αφίσες από την ομάδα του Inside Out και αποστέλλονται στους συν δημιουργούς του προγράμματος για να τις παρουσιάσουν στις κοινότητές τους. Οι αφίσες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, σε ένα παράθυρο, σε έναν τοίχο κάποιου εγκαταλειμμένου κτιρίου ή σε ένα γήπεδο. Αυτές οι εκθέσεις θα καταγραφούν, θα αρχειοθετηθούν και θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά στο http://www.insideoutproject.net/.
Το INSIDE OUT project είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη JR, νικητή του βραβείου 2011 TED Prize (watch JR’s TED talk here).

Σχετικά με το TED Prize:
Το TED Prize απονέμεται ετησίως σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο ο οποίος λαμβάνει  $1,000,000 και την υποστήριξη της κοινότητας του TED ώστε να ξεκινήσουν παγκόσμια αλλαγή. Το βραβείο προσφέρει υποστήριξη ώστε να χτιστεί γρήγορα μία εσωτερική δομή και να σχηματιστεί μία δράση μέσω συνεργασιών. Το πρώτο TED Prize απονεμήθηκε το 2005, γεννημένο από το TED Conference και το όραμα των μεγαλύτερων παγκόσμιων επιχειρηματιών, καινοτόμων και διασκεδαστών να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό που ξεκίνησε σαν μοναδικό πείραμα διαχείρισης των εσόδων της κοινότητας του TED Community για να διαδώσει παγκόσμια αλλαγή εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον περίοπτα βραβεία.

Ο νικητής του βραβείου TED Prize αποτελεί έναν μοναδικό και δυνατό συνδυασμό ενός οραματιστή και κάποιου που μπορεί να μεταδώσει την ιδέα του. Ενός ονειροπόλου και ταυτόχρονα πραγματιστή. Από την καμπάνια του Bono «ONE» (νικητής ’05) στο Jamie Oliver’s Food Revolution (νικητής ’10 ) και στο JR’s Inside Out

Project (νικητής’11), το βραβείο TED Prize έχει βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχιας, στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, στην βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, της παιδικής παχυσαρκίας, του αναλφαβητισμού και έχει εμπνεύσει τέχνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο TED Prize, επισκεφθείτε www.ted.com/prize

Youthspot Team

Written by Youthspot Team

Το www.youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site.
Το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι
νέοι ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα ψυχαγωγούνται.

Baraonda Music Hall: Γιάννης Πάριος

Η Λάουρα Νάργιες πήρε πτυχίο!