«Με τα μάτια ανοιχτά»: Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

«Με τα μάτια ανοιχτά»
Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ επιστρέφει
στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
29.03-01.04

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τέταρτη χρονιά.

Τέσσερις μέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής.

4η χρονιά | 4 μέρες | 4 θεματικές κατηγορίες | 4 masterclass

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Φέτος, η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσωπεύουν μία από τις ακόλουθες τέσσερεις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ:

ιστορικό/πολιτικό

κοινωνικό

εθνολογικό/περιβάλλον

μουσικό.

Καθώς στόχος μας για φέτος είναι να μοιραστούμε την εμπειρία του κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και… τα «μυστικά» του κάθε επαγγέλματος, καθημερινά θα επιλέγεται μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass θα είναι όλοι οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός) και όλοι μαζί θα ζήσουμε και θα μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες.

Πολλές από τις ταινίες που θα απολαύσουμε προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ σημαντικός αριθμός αυτών απέσπασε βραβεία. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί Q&A (ερωτήσεις-απαντήσεις) με τον σκηνοθέτη.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα στον γνωστό και αγαπημένο μας χώρο: Αμφιθέατρο – Αεριοφυλάκιο 1.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που αναμένεται να μας συναρπάσει και να μας ταξιδέψει και φέτος!