The Alienist – Μια ακόμα σειρά με serial killer?

Το Alienist είναι μια από τις καλύτερες ατμοσφαιρικές αστυνομικές σειρές που μπορεί να δει κανείς σήμερα.

Η σειρά κινείται γύρω από έναν μανιακό serial killer με προτίμηση τα νεαρά αγόρια που εργάζονται στον σκληρό κόσμο του αγοραίου έρωτα. Υπεύθυνοι για τη λύση του αινίγματος των φρικτών δολοφονιών είναι ο ψυχίατρος Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), με το δημοσιογράφο – σκιτσογράφο John Moore (Luke Evans) και τη γραμματέα του αρχηγού της αστυνομίας Sarah Howard (Dakota Fanning). Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 22 Ιανουαρίου και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1994 «Τhe Alienist» του Caleb Carr.

Λίγα λόγια για την πλοκή του The Alienist.

Το έτος είναι 1896. Η πόλη, η Νέα Υόρκη. Ο δημοσιογράφος John Moore καλείται από τον φίλο του Λάσλο Κρέιζλερ – ψυχολόγο ή «Alienist» – να σκιτσάρει το τρομερά ακρωτηριασμένο σώμα ενός εφήβου που εγκαταλείφθηκε στην ατελή γέφυρα Williamsburg.

Από εκείνο το σημείο, οι δύο τους ξεκινούν μια επαναστατική μέθοδο, πρωτόγνωρη για τους εγκληματολόγους της εποχής. Ο Κρέιζλερ με τον Μουρ, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ψυχολογικό προφίλ του δράστη βασισμένο στις λεπτομέρειες των εγκλημάτων του. Η επικίνδυνη αναζήτηση τους τους φέρνει στο βασανισμένο παρελθόν και το διεστραμένο μυαλό ενός δολοφόνου που σκοτώνει και θα σκοτώσει ξανά…

Το Alienist αποκαλύπτει με ιστορική λεπτομέρεια, τη χρυσή εποχή της Νέας Υόρκης με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα εντυπωσιακά διαμερίσματα, τις λαμπρές όπερες, τους διεφθαρμένους αστυνομικούς και τους επικίνδυνους γκάνγκστερς. Είναι μια εποχή κατά την οποία πιστεύεται πως οι δολοφόνοι γεννιούνται, δεν γίνονται. Ή μήπως όχι;

Το σασπένς, η περιπέτεια, η γρήγορη πλοκή, τα εντυπωσιακά κοστούμια και οι «ιστορικές» τοποθεσίες σε συνδυασμό με τις ερμηνείες των μεγάλων ονομάτων στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συνθέτουν μια ιστορία που μαγνητίζει τους θεατές.

Δείτε το τρέιλερ:

Η σειρά εκτυλίσσεται μέσα σε 10 επεισόδια. Δύο ακόμα για το φινάλε και αναμένουμε.