Τα πιο κλασικά γλυκά σε παλιά αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία!

Άνοιξαν πριν από δεκαετίες και συνεχίζουν να παρασκευάζουν με μεράκι γλυκούς πειρασμούς που βασίζονται σε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές. Τα γλυκά στα συγκεκριμένα ζαχαροπλαστεία έχουν γεύση νοσταλγική και μας θυμίζουν πάντα οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Τούρτες σεράνο, νουγκατίνες, ζουμερά γαλακτομπούρεκα, σοκολατένιοι κορμοί, αμυγδαλωτά, εκμέκ και προφιτερόλ με παχύρρευστη σοκολάτα είναι κάποιες από τις καλύτερες και πιο κλασικές δημιουργίες τους που σας καλούν να… υποκύψετε στον πειρασμό. Εσείς ποιο θα επιλέξετε;

Αφοί Ασημακόπουλοι

Τι να δοκιμάσετε: Φημίζεται για την κρέμα, το ρυζόγαλο, το γαλακτομπούρεκο και τις πάστες παλαιού τύπου.

Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, άνοιξε τις πόρτες του το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας. Αρχικά, λειτουργούσε ως γαλακτοπωλείο στο σημείο όπου βρίσκεται και σήμερα, ενώ με το πέρασμα των χρόνων (πιο συγκεκριμένα από το 1950 και μετά) άρχισε και η «στροφή» του προς τη ζαχαροπλαστική. Η δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών ανέλαβε τα ηνία το 1980 και το ζαχαροπλαστείο εκσυγχρονίστηκε και εξοπλίστηκε με μηχανήματα ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομίας τελευταίας τεχνολογίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διαθέτει μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες, χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, σπιτικό παγωτό, σιροπιαστά και πληθώρα άλλων γλυκών επιλογών που παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια γλυκιά απόλαυση άνευ προηγουμένου.

Πληροφορίες

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 210 3610092, asimakopouloi.com, fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο

Βάρσος

Τι να δοκιμάσετε: Σταθερή αξία στις επιλογές των θαμώνων του το κλασικό γαλακτομπούρεκο και το τσουρέκι.

Ο Βάρσος στην Κηφισιά είναι κλασικό στέκι όσων νοσταλγούν τα παλιά, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία της Αθήνας, με ιστορία που ξεκινά το 1892! Καθίστε στα όμορφα τραπεζάκια του πεζόδρομου και απολαύστε το διάσημο παγωτό καϊμάκι ή κάποιο από τα γλυκά του, με το γαλακτομπούρεκό του να αποτελεί σταθερή αξία. Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αμυγδαλωτά, τσουρέκια, πάστες, cookies κ.ά.

Πληροφορίες

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472

Ανδριάς

Τι να δοκιμάσετε: Το περίφημο προφιτερόλ του.

Παρασκευασμένο με επιλεγμένης ποιότητας πρώτες ύλες και παχύρρευστη σοκολάτα που περιχύνεται σε ολόφρεσκα σου γεμισμένα με πλούσια σαντιγί, το προφιτερόλ του Ανδριά είναι αδιαμφισβήτητα το πιο φημισμένο (και κολασμένο) της Αθήνας. Το ζαχαροπλαστείο πρωτολειτούργησε το 1972 και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου για το συγκεκριμένο γλυκό –κι όχι άδικα– κάνοντας τους φανατικούς οπαδούς του να συρρέουν στη Νέα Φιλοθέη από κάθε γωνιά της Αττικής.

Πληροφορίες 

Λεωφόρος Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, τηλ. 210 2755793, www.andrias.gr, fb page: Ζαχαροπλαστεία Ανδριάς – Προφιτερόλ

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΏ