3 λόγοι που μια τρυφερή αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία!

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τις αγκαλιές με τον σύντροφο σου ή ακόμη και την κολλητή σου. Και να ξέρεις πως αυτά τα χάδια για τρεις λόγους κάνουν και καλό στην υγεία.

1. Μια τρυφερή αγκαλιά χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης

Μια αγκαλιά προκαλεί αυξημένη απελευθέρωση της ορμόνης ωκυτοκίνης, γνωστή με το όνομα “ορμόνη της αγάπης”, καθώς ελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά, σωματικά και κοινωνικά. Παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και την αύξηση της εμπιστοσύνης. Έτσι, μια μικρή αγκαλιά ή ένα χάδι μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά με τον άνθρωπο με τον οποίο αγκαλιαζόμαστε.

2. Οι αγκαλιές μειώνουν το στρες

Η αγκαλιά μειώνει την ορμόνη του στρες, την γνωστή κορτιζόλη. Με αυτή την διαδικασία το ανοσοποιητικό σου σύστημα διατηρείται δυνατό και μειώνεται η πιθανότητα να αρρωστήσεις με κρυολόγημα.

3. Η αγκαλιά σε ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

Το 2010 έγινε μια μελέτη, όπου κλήθηκαν κάποιοι άνθρωποι να εισάγουν στο σώμα τους με σύριγγα την ορμόνη της αγάπης, την προαναφερόμενη, ωκυτοκίνη. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν να μειωθεί ο πονοκέφαλος τους έως και τέσσερις ώρες μετά.

Σήμερα, οι ερευνητές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ορμόνη αυτή σε μια πραγματική θεραπεία για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες.

Άντε να σας δω να αγκαλιάζεστε.

Πηγή: ladylike.gr