5o Φεστιβάλ νέων χορογράφων!

5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ

28 & 29 Απριλίου 2018 | Σε διάφορους χώρους της Στέγης | 18:00-23:30

Πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο, τολμηρό, όπως η νέα γενιά δημιουργών, το φεστιβάλ αποτυπώνει το παρόν με τους δικούς του όρους.

Μεταμορφωθείτε σε «χοροπειρατές», δείτε τη ζωή σας ως θέαμα στα social media, ανακαλύψτε τι σχέση έχει ο χορός με τη φαρμακευτική και τη γλώσσα, δοκιμάστε τη «γνήσια νοθεία» σε διαφορετικές κουλτούρες με επίκεντρο τη house μουσική.

5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: νέοι προσανατολισμοί, νέες αφίξεις. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τον θεσμό αυτόν, ο οποίος αισίως κλείνει τα πέντε χρόνια, υποστηρίζει και προωθεί τις χορογραφικές απόπειρες πρωτοεμφανιζόμενων και ανερχόμενων δημιουργών, παραμένοντας ανοιχτή σε μια παραστατική τέχνη που διαρκώς μεταλλάσσεται και εμπλουτίζεται μέσα από νέες τάσεις και πρακτικές. Στοίχημα, κάθε φορά, είναι να βρεθεί μια ευρεία προβληματική στον προγραμματισμό, αντίστοιχη με την ποικιλομορφία που υπάρχει στο τοπίο του χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι περιπλανήσεις σε διαφορετικά ερευνητικά ενδιαφέροντα, εντός και εκτός σκηνής, οι συναντήσεις με το ανερχόμενο δυναμικό χορευτών και χορογράφων και η ανανέωση του κοινού, είναι μερικές από τις σταθερές στο φεστιβάλ αυτό.

Louise Bernadette

Παρ’ όλα αυτά, κάθε διοργάνωση διεκδικεί τη δική της θεματική, όπως αυτή συνδιαμορφώνεται από τις ανησυχίες των χορογράφων και την προβληματική των έργων. Έτσι και φέτος, στις 28 και 29 Απριλίου το φεστιβάλ ανιχνεύει τις σύγχρονες τάσεις στη χορευτική τέχνη, ενεργοποιώντας όλους τους χώρους της Στέγης, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής σκηνής και τους προβληματισμούς που απορρέουν από τον διάλογο των καλλιτεχνών με τα δεδομένα της εποχής. Πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο, αλλά τολμηρό, όπως η νέα γενιά δημιουργών, το φεστιβάλ αποτυπώνει το παρόν με τους δικούς του όρους. Συμμετέχουν οι: Ελπίδα Ορφανίδου (Pharmacist or Balloonist), Κατερίνα Ανδρέου (BSTRD), Ευαγγελία Κολύρα (code bend time), Ανδρονίκη Μαραθάκη (Hi Jack. Hijack!), Χρήστος Ξυραφάκης – Andi Xhuma (“Ok,that’s you..”).

Συντελεστές

Σύλληψη & Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Κάτια Αρφαρά

Οργάνωση Παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου

Αναλυτικά εδώ