Η Ryanair μειώνει τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα!

Μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό φέρνει η απόφαση της Ryanair να κλείσει τη βάση της στα Χανιά και να μειώσει τους προορισμούς εσωτερικού.

Από τον Ιούνιο, οι μοναδικοί προορισμοί από Αθήνα για πτήσεις εσωτερικού θα είναι: η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Θεσσαλονίκη.

Από τα Χανιά υπήρχαν και πτήσεις πρός Μέμινγκεν, Βενετία, Βίλνιους και Κατόβιτσε, γεγονός που αναμένεται να πλήξει τις επισκέψεις στην Κρήτη.

Η επίσημη δήλωση της Ryanair είναι η ακόλουθη:

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ′ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια».