Τα 8 χαρακτηριστικά που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι!

Οι άνθρωποι χωριζόμαστε πολλές φορές σε κατηγορίες, ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά μας. Έτσι υπάρχουν και οι εκείνα τα άτομα, που είναι μια, ας το πούμε, παραπάνω ευφυείς, και σε ένα τεστ iq, ο δείκτης νοημοσύνης τους είναι μεγαλύτερος. 

Μέσα λοιπόν από έρευνες που γίνονται συνεχώς, οι επιστήμονες ξεχώρισαν κάποια από τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σε αυτούς τους “έξυπνους” ανθρώπους. Ποια είναι αυτά;

1.Γράφουν με το αριστερό χέρι. Αυτά τα άτομα, τείνουν να παρουσιάζουν περισσότερη δημιουργικότητα και φαντασία.

2.Είναι ψηλοί. Ο δείκτης νοημοσύνης σε παιδιά που είναι ψηλά είναι μεγαλύτερος και έπειτα στην ενήλικη ζωή τους, είχαν περισσότερα χρήματα.

3.Είναι αδύνατοι. Σύμφωνα με έρευνα η γνωστική ικανότητα ενός ατόμου, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την διάμετρο της μέσης του.

4.Όταν ήταν μωρά, είχαν θηλάσει. Η μαμά που θα θηλάσει το βρέφος της, του κάνει πολύ μεγάλο καλό γενικά, αλλά και ειδικά, αφού έχει διαπιστωθεί ότι τα βρέφη αυτά, γίνονται πιο έξυπνα μεγαλώνοντας.

5.Είναι τα πρώτα παιδιά σε μια οικογένεια. Βέβαια αυτό δεν οφείλεται στη γενετική, αλλά έχει φανεί μέσα από διάφορες έρευνες, διαφορά στον δείκτη νοημοσύνης, ανάμεσα στα πρώτα και στα δεύτερα παιδιά.

6.Έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Αυτό σύμφωνα με μελέτες, οφείλεται στην λεκτική τους νοημοσύνη κατά κύριο λόγο και στην ικανότητα αφηρημένου συλλογισμού.

7.Τα έξυπνα άτομα ανησυχούν περισσότερο. Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε φοιτητές πανεπιστημίων έχει φανεί ότι είχαν περισσότερο άγχος, από τους νέους που σε τεστ λεκτικής νοημοσύνης δεν σημείωναν υψηλή βαθμολογία.

8.Τέλος τα μαθήματα μουσικής φαίνονται πως συνδέονται με την εξυπνάδα. Οσα παιδιά έχουν κάνει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα μαθήματα, έχουν αναπτύξει την ευφυΐα τους και το γνωστικό τους πεδίο.