Ένα πρώτο ραντεβού, σκέτος εφιάλτης! Πώς θα το τελειώσεις σωστά; 

Είσαι με ένα αγόρι στο πρώτο σας ραντεβού και ενώ πριν βρεθείτε ήσουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη, ετοιμαζόσουν με τις ώρες για να είσαι μια κούκλα και ήσουν σίγουρη ότι θα είναι όλα τέλεια, τελικά απογοητεύσαι από την έκβαση του ραντεβού;

Η μεταξύ σας αμηχανία δεν παύει ότι κι αν κάνεις, ότι κι αν συζητάτε, το ενδιαφέρον και των δύο σας στρέφεται σε όλο τον άλλον κόσμο που βρίσκεται εκεί και εσύ το μόνο που θες είναι να σηκωθείς να φύγεις, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο, ώστε να μην είσαι ούτε απότομη, ούτε αγενής μαζί του.

Τα ψέματα και οι δικαιολογίες που σου περνάνε από το μυαλό είναι πολλά. Θες να στείλεις μήνυμα στη κολλητή σου να σε πάρει τηλέφωνο, ότι και καλά κάτι συνέβη σοβαρό και θες να φύγεις. Θες να του πεις ότι έχεις δουλειά και το είχες ξεχάσει.

Οτιδήποτε θα μπορούσε να σε βγάλει από την δύσκολη θέση, να φύγεις, μοιάζει σωτήριο εκείνη τη στιγμή. Όμως όπως σου αρέσει πιστεύω και σένα να είναι κάποιος ειλικρινής μαζί σου, ακόμη κι αν δεν σου αρέσει αυτό που θα σου πει, έτσι καλό θα ήταν να είσαι και συ.

Ειδικά με κάποιο νέο άτομο στη ζωή σου, που ήρθε είτε για λίγη ώρα, είτε για να μείνει παραπάνω, η ειλικρίνεια σου, είναι από τα λίγα πράγματα που μπορείς και οφείλεις να του προσφέρεις. Έτσι λοιπόν, πες του, ευγενικά πάντα, ότι από τη συζήτηση σας βλέπεις και νιώθεις ότι δεν ταιριάζετε όπως περίμενες και καλύτερα να μην υπάρξει συνέχεια ούτε στο ραντεβού σας, ούτε γενικά.

Οπότε θα είσαι και εσύ ειλικρινής τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τον άντρα απέναντι σου και δεν θα χάσει χρόνο κανένας από τους δύο σας, σε μια “σχέση” που δεν έχει εξαρχής να σας προσφέρει κάτι.