6 Τρόποι για να σηκώνεσαι το πρωί ευκολότερα!

Αν είσαι από τους ανθρώπους που τους “πλακώνει” κάθε πρωί το πάπλωμα,και δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς το ωραίο κρεβατάκι σου, έχουμε εδώ μερικούς τρόπους,που θα στο κάνουν πιο εύκολο.

1.Θέσε ένα στόχο. Αν ξέρεις από το βράδυ,ότι πρέπει να ξυπνήσεις μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί, για να κάνεις κάτι,τότε θα σηκωθείς πιο εύκολα. Αυτό μπορεί πέρα από τη δουλειά σου,να είναι το να φας πρωινό με τους δικούς σου ή να γυμναστείς.

2.Βάλε πρόγραμμα για το πρωί. Σκέψου τι σου καταναλώνει ώρα να κάνεις όταν ξυπνάς και προγραμμάτισε τον χρόνο σου καλύτερα. Βρες τα ρούχα για παράδειγμα από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχεις πιο πολύ χρόνο και να μη σηκώνεσαι μισή ώρα πριν για τα ρούχα.

3.Κάνε το σώμα σου να συνηθίσει σε συγκεκριμένες ώρες ύπνου. Ξεκίνα να ξαπλώνεις μια συγκεκριμένη ώρα και να σηκώνεσαι επίσης κάθε πρωί ,για παράδειγμα στις 9. Φρόντισε όμως,αν όχι από την αρχή, αλλά σταδιακά να συμπληρώνεις 7 με 8 ώρες ύπνου.

4.Το ξυπνητήρι. Βρες ποιος ήχος σου είναι και πιο ευχάριστος και σε ξυπνάει όμως. Προσπάθησε επίσης να μην το κλείνεις συνέχεια και άσε το λίγο πιο μακριά σου, ώστε να αναγκάζεσαι να σηκωθείς.

5.Μακριά από την τεχνολογία. Το βράδυ τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι σου, φρόντισε να μην ασχολείσαι ούτε με το κινητό, ούτε με το laptop σου. Η έκθεση στην ακτινοβολία εκείνες τις ώρες,δεν βοήθεια ιδιαίτερα τον ύπνο σου.

6.Πρωινό φως. Άφησε ανοιχτές τις κουρτίνες του δωματίου σου για να σε βοηθήσει το φως του ήλιου να ξυπνήσεις. Ειδικά τις μέρες με καλό καιρό,δεν υπάρχει πιο ωραίο ξύπνημα,από το “φυσικό”.