4 Προτάσεις για μια μίνι απόδραση την Πρωτομαγιά!

Mπήκαμε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης, τον Μάιο! Τι πιο ωραίο λοιπόν με τη ζέστη που έχουμε, για μια μίνι απόδραση αυτή τη μέρα της Πρωτομαγιάς;

Εδώ σου έχουμε μερικές προτάσεις λοιπόν για ωραία μέρη και κοντα στην Αθήνα, που μπορείς εύκολα να φτάσεις με το αυτοκίνητο σου, μιας και η ευκαιρία για ένα νησάκι του Αργοσαρωνικού που είναι κοντά μας, δεν γίνεται λόγω της απεργίας των πλοίων.

1.Ναύπλιο

Μία πολύ όμορφη πόλη, που αξίζει να πας και δεύτερη και τρίτη φορά, αν την έχεις ήδη επισκεφτεί. Η θέα από το Μπούρτζι είναι απίστευτη και μπορείτε να το επισκεφτείτε με το καραβάκι που πάει ως εκεί. Αν αντέχετε να ανέβετε ψηλά πηγαίνετε οπωσδήποτε στο Παλαμήδι. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με τα ωραία θαλασσινά στη πολύ του Ναυπλίου και ένα καφεδάκι.

2.Λουτράκι

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα και θα έχετε μια πολύ ωραία θάλασσα να χαλαρώσετε καθ να περάσετε ωραία την Πρωτομαγιά. Μια βόλτα στη λίμνη της Βουλιαγμένης θα σας μείνει αξέχαστη αφού ένα ολόκληρο τοπίο απλώνεται μπροστά σας. Ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο και μετά από ένα χωματόδρομο σε λίγο φτάνετε. Επίσης το Λουτράκι φημίζεται για το ωραίο φαγητό του στις διάφορες ταβέρνες της περιοχής. Για κάτι διαφορετικό μπορείτε πάντα να πάτε μια βόλτα και στο καζίνο!

3.Χαλκίδα

Κλασσική μονοήμερη εκδρομή. Μια βόλτα στο κέντρο εκεί που βρίσκεται μικρή γέφυρα με τα “τρελά νερά”, στο cafe που βρίσκεται δίπλα, μια επίσκεψη στο Κάστρο του Καραμπαμπά και μπάνιο στις Αλυκές, θα είναι μια όμορφη Πρωτομαγιά.

4.Λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας σε υψόμετρο 600 μέτρων. Είναι ένας μοναδικός υδροβιότοπος που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς!

Τέλος αν δεν θες να φύγεις πολύ μακριά από την Αθήνα, μπορείς να πας ως τη λίμνη Μελέτιος, που είναι στη Πάρνηθα. Εκεί είναι ιδανικά για πικνίκ, για πεζοπορία και μια βόλτα ως το όμορφο Τατόι.