6 Τρόποι για να σταματήσεις την αναβλητικότητα! 

Αν είσαι από τους ανθρώπους που αναβάλλουν συνεχώς να κάνουν μια δουλειά τους, ότι κι αν είναι αυτή , σίγουρα θα σε πηγαίνει πίσω όλο αυτό και θα καθυστερείς σε διάφορους τομείς της καθημερινής σου ζωής.

Γενικά καλό είναι ότι μπορείς να κάνεις σήμερα,να μην το αφήνεις για αύριο, γιατί δεν ξέρεις τι φέρνει το μέλλον. Έτσι δεν θα χάνεις και πιθανές ευκαιρίες που μπορούν να σου παρουσιαστούν.

Αν παρόλα αυτά, είσαι της αναβλητικότητας σου έχουμε εδώ κάποιους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ότι είναι στην ώρα του!

1.Σχεδίασε ένα χρονοδιάγραμμα για τις δουλειές που έχεις να κάνεις. Έτσι δεν θα βρίσκεις τη δικαιολογία ότι ξέχασες κάτι και θα σε βοηθήσει να μπεις σε ένα πρόγραμμα προτεραιοτήτων.

2.Ότι μπορείς να το κάνεις σήμερα,κάνε το. Από κάτι απλό, όπως για παράδειγμα να βάλεις πλυντήριο ή κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από σένα, όπως το να κανονίσεις ένα καφέ.

3.Βάλε μικρούς στόχους που ξέρεις ότι μπορείς να τους πετύχεις.

4.Μη προσπαθείς να κάνεις μαζί δύο και τρία πράγματα, γιατί δεν θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς εξίσου καλά σε όλα και δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

5.Σκέψου πως θα νιώθεις μετά την ολοκλήρωση της κάθε δουλειάς που έχεις να κάνεις. Δες τα θετικά του να μην αναβάλεις πράγματα.

6.Πάρε λίγο χρόνο για να χαλαρώνεις και να αφιερώνεσαι μόνο στον εαυτό σου, μακριά από όλους και από όλα.