Τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Με το 100% της ενσωμάτωσης των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, επιβεβαιώθηκε η αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΑΕΙ.

«Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι στους φοιτητές υφίσταται ένα πλειοψηφικό ρεύμα που έχει συνειδητοποιήσει ότι αξίζει καλύτερη ποιότητα σπουδών και καλύτερες προοπτικές, που πλέον διεκδικεί ανοιχτά αυτό που αξίζει και που εμπιστεύεται την ατζέντα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για να δει το όραμά του να υλοποιείται», προστίθεται.

Την αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «έδειξαν» οι φοιτητικές κάλπες, σύμφωνα με αποτελέσματα που εξέδωσε η ίδια παράταξη, ενώ οριακές είναι οι διαφορές με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ. ΠΑΣΠ και ΠΚΣ «μονομάχησαν» για τη δεύτερη θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ με πτωτική πορεία εμφανίστηκε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, κινήθηκε το ποσοστό του BLOCO.

Αναλυτικότερα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καταγράφει στα Πανεπιστήμια ποσοστό 50,1% και στα ΤΕΙ 56,05%. Με πτώση στα ΑΕΙ εμφανίστηκε η ΠΑΣΠ (11,44%), καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών, ενώ τη δεύτερη θέση και με άνοδο σε σχέση με πέρυσι, εμφανίστηκε η ΠΚΣ (19,17%). Στην τέταρτη θέση, η ΕΑΑΚ με ποσοστό 8.95% (από 11% πέρυσι), ενώ το BLOCO έπιασε το 0.8% του ποσοστού των ψηφισάντων.

Όσον αφορά στα ΤΕΙ, μετά τη ΔΑΠ, ακολουθεί η ΠΑΣΠ (21,7%) και η ΠΚΣ (16,54%). Κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα απέσπασαν ΕΑΑΚ και BLOCO (0,68% και 0,53% αντίστοιχα).

Περισσότερα εδώ