Αποτύπωσε την κάθε σου στιγμή μαζί με τους Artistic nerds!

Σήμερα τα Περιπλανώμενα Αστέρια θα ασχοληθούν με δύο νέα αστέρια που βρίσκονται ανάμεσα μας.

Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με δύο υπερταλαντούχους φωτογράφους τον 24χρόνο Κωνσταντίνο Παπαλόπουλο και τον 25χρόνο Γρηγόρη Ντουρτούνη όπου αυτή την άνοιξη έκαναν επίσημα την έναρξη της εταιρίας τους . Δηλαδή τους Artistic Nerds .Οι Artistic Nerds εξειδικεύονται στην φωτογραφία και την κινηματογράφηση γάμου.

Πάμε όμως να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

 

Κωνσταντίνος & Γρηγόρης

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου είναι από την Καρδίτσα , και συγκεκριμένα από μια κωμόπολη κοντά σε αυτή. Η καταγωγή του Γρηγόρη χωρίζεται όπως μας περιέγραψε ο ίδιος σε τρία μέρη , χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες οι ρίζες του ξεκινούν από Αμερική και φτάνουν μέχρι τη Σάμο χωρίς φυσικά να παραλείπουμε και τα όμορφα Τρίκαλα .Κατοικούν και οι δυο στα Τρίκαλα τον τελευταίο καιρό , οπου είναι και η βάση των Artistic Nerds .

Ας δούμε τι μας είπαν οι ίδιοι για τους στόχους τους:

Για τους στόχους μας , από που να ξεκινήσουμε , έχουμε πάρα πολλούς στόχους , μακροπρόθεσμους , αλλά και βραχυπρόθεσμους .

Ο ένας είναι λίγο αόριστος , αλλά πολύ σημαντικός για μας , είναι πως οι άνθρωποι οι οποίοι μας επιλέγουν , είτε αυτή είναι μια νύφη είτε πρόκειται για κάποιο Fashion Project η τέλος πάντων οποιοσδήποτε επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μας , να φύγει απο εμάς έχοντας ζήσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία , αλλά και το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο αν όχι παραπάνω των προσδοκιών του!

Τώρα ένας πολύ μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει από πέρυσι , είναι τα βραβεία WPPI (Wedding and Portrait Photography Association) . Φέτος κάναμε μια αρχή ως προς την απόκτησή του καθώς αποσπάσαμε και οι δύο από ένα silver award στις κατηγορίες “πορτρέτου και βάπτιση” στον διαγωνισμό Best of Greece.

Πέρα απο τα Τρίκαλα που αλλού δουλεύετε;

Η δουλειά της φωτογραφίας δεν μπορεί να πλαισιωθεί όσον αφορά το χώρο. Ειδικά στην περίπτωση μας που μας αρέσουν τα ταξίδια , φροντίζουμε να δουλεύουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας . Ας πούμε τα δύο πιο πρόσφατα project μας , ένα βίντεο κλίπ κι ένα editorial που περιείχε τις νέες τάσεις για τους φετινούς γάμους γίναν αντίστοιχα στον Βόλο και στη Ναύπακτο .

Πότε ξεκίνησε το πάθος σου με την φωτογραφία Γρηγόρη;

Το πάθος μου με την φωτογραφία ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Για την ακρίβεια στο γυμνάσιο. Όταν είπα στους δικούς μου το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω, άπλα γέλασαν. Αυτό δεν με σταμάτησε και έτσι αγόρασα το πρώτο αρμόδιο περιοδικό και σε ένα χρόνο από τότε μια kodak εποχής. Πειραματιζόμουν πάνω σε αυτό και το λάτρευα όλο και περισσότερο.

Στην συνεχεία πέρασα σε μια σχολή που δεν με ενδιέφερε πολύ, οπότε παράλληλα παρακολουθούσα σεμινάρια από Έλληνες και ξένους φωτογράφους που με ενθάρρυναν να ακολουθήσω το πάθος μου .Με την βοήθεια του συνεργάτη μου ιδρύσαμε τους Artistic Nerds και υπηρετούμε το πάθος μας πλέον επαγγελματικά!

Κωνσταντίνε πότε κατάλαβες οτι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την φωτογραφία;

Προσωπικά δεν νομίζω πως η φωτογραφία μου έδωσε πολλά περιθώρια επιλογής . Πάντα μου χτυπούσε την πόρτα απλά δεν το είχα καταλάβει . Θυμάμαι συγκεκριμένα όταν έπιασα μια φωτογραφική που είχαν οι γονείς μου έβγαλα μια φωτογραφία , κι απ τη λαχτάρα μου να τη δω , όταν ανακάλυψα πως πρέπει να τελειώσει το φιλμ για να το στείλουμε για εμφάνιση , άρχισα να βγάζω ανελέητα φωτογραφίες ώστε να δω το δημιούργημά μου . Το οποίο εάν θυμάμαι καλά είναι ένα θολό πορτρέτο της αδερφής μου .

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Αυτή την άνοιξη κάναμε επίσημα την έναρξη της εταιρίας μας . Δηλαδή τους Artistic Nerds . Οπότε αυτόν τον καιρό έχουμε πέσει με τα μούτρα πάνω της .

Παρόλα αυτά μας αρέσει πολύ ότι έχει να κάνει με extreme sports , και ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με τη δουλειά μας . Το να σκαρφαλώνεις τα Μετέωρα η το να διασχίζεις τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας ακούγεται ωραίο . Όταν όλο αυτό πρέπει να γίνει με μια πανάκριβη επαγγελματική κάμερα στο ένα χέρι , η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη . Επίσης λατρεύουμε τα ταξίδια . Μας αναζωογονούν , μας χαλαρώνουν … μας κάνουν πιο δημιουργικούς .

Γρηγόρη πες μας ένα προσωπικό σου ρητό που σε έχει βοηθήσει στην ζωή σου: (σκουρα)

Πιστεύω πολύ στην επιμονή . Πολλοί άνθρωποι ανά τον πλανήτη έχουν κερδίσει λόγω της επιμονής τους .Οπότε το προσωπικό μου ρητό είναι πως “ Ο επιμένων νικά ”.

Κωνσταντίνε θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας και εσύ το δικό σου προσωπικό ρητό:

Το είχε πει ο Mohamed Ali πρώτος ( απ όσο γνωρίζω ) , δεν το πίστευα πάντα , αλλά όσο μεγαλώνω , βλέπω πως είναι μονόδρομος . Είχε πει πως “αυτός που δεν έχει κουράγιο να πάρει ρίσκο , δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του”. Και πραγματικά ο μόνος τρόπος για να εξελιχτείς και να προχωρήσεις , είναι να ρισκάρεις , να κάνεις λάθη , να μάθεις και πάλι απο την αρχή!

Χαιρόμαστε πολύ για αυτήν την συνέντευξη διότι είχαμε τον χρόνο να τους γνωρίσουμε και να διαπιστώσουμε αμέσως πόσο αξιόπιστοι επαγγελματίες είναι καθώς μας ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Αν θέλετε και εσείς να συνεργαστείτε και να έρθετε σε επικοινωνία με τους Artistic Nerds ή να δείτε περισσότερες δουλειές τους μπορείτε να τους βρείτε στα ακόλουθα media.

Instagram:

@Konstantinos.papalopoulos

@gregory_dourtounis

@artistic_nerd_wedding

Facebook: Konstantinos Papalopoulos , Grhgorhs Dourtounhs

Αυτά είναι όλα όσα μοιράστηκαν μαζί μας ο Κωνσταντίνος και ο Γρηγόρης και τους ευχαριστούμε πολύ γιατί μέσα απο τα λεγόμενα τους μας περνάνε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κυρίως για τα νέα παιδιά και αυτό είναι οτι στην ζωή μας πρέπει να προσπαθούμε για αυτό που θέλουμε και να μην τα παρατάμε διότι ο κάθε ένας μας έχει κάποιο ταλέντο και πρέπει να το δείχνει στον κόσμο και να μην επηρεάζεται απο τον κοινωνικό του περίγυρο που ίσως τον αμφισβητήσει.