5 Έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ζέστη το καλοκαίρι!

Ήρθε ο Ιούνιος, ήρθε το καλοκαίρι και επίσημα, ήρθε όμως και ο πρώτος καύσωνας,με την θερμοκρασία να αγγίζει τουλάχιστον τους 30 βαθμούς, ενώ έπεται και συνέχεια.

Επειδή λοιπόν εδώ στην Ελλάδα η πολύ ζέστη είναι σύνηθες φαινόμενο και ι διακοπές μάλλον για τους περισσότερους αργούν ακόμη, αφού έχουμε και την εξεταστική, σου έχουμε εδώ μερικούς έξυπνους τρόπους για τη ζέστη.

1. Προτίμησε τα βαμβακερά υφάσματα. Όλα τα ρούχα, τα εσώρουχα και το σεντόνι σου προσπάθησε να είναι από βαμβάκι, καθώς με τα άλλα υφάσματα δεν περνάει εύκολα ο αέρας και θα ιδρώνεις πιο πολύ.

2. Ο πάγος. Είτε στο νερό που πίνεις,είτε βάζοντας τα πόδια σου σε λεκάνη με κρύο νερό, είτε κάνοντας κρύες κομπρέσες για λίγα λεπτά,είτε ακόμη κάτι πιο πονηρό..θα σε ανακουφίσει τις μέρες που η θερμοκρασία θα χτυπήσει 40αρια..

3. Πιες νερό και κρύα ροφήματα. Κατανάλωσε όσο μπορείς νερό μέσα στη μέρα,ιδανικά 7-8 ποτήρια, για να μην αφυδατωθείς. Επίσης έχε μαζί σου ενα μπουκαλάκι νερό στις μετακινήσεις σου,για παν ενδεχόμενο.

4. Κρύο ντους. Με την πολύ ζέστη είναι λογικό να ιδρώνει κανείς και γενικά να μην αισθάνεται τόσο καλά. Ιδανικά λοιπόν δύο με τρία ντους τη μέρα που θα έχει καύσωνα θα αποτελέσουν πραγματική ανακούφιση.

5. Φτιάξε το καθημερινό σου πρόγραμμα. Τις μέρες που δεν είναι να κυκλοφορείς έξω με τον ήλιο και την θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς τουλάχιστον, προτίμησε τις δουλειές που έχεις να κάνεις,να τι τελειώνεις ή πρωί πρωί ή αλλιώς το απόγευμα που θα έχει πέσει ο ήλιος.