Άντρες: 3 τροφές που θα σας φτιάξουν την διάθεση,όταν δεν είστε στα πάνω σας

Αν νιώθεις τελευταία ότι δεν έχεις όρεξη για τίποτα, ότι έχεις ένα κενό μέσα σου και πας οπουδήποτε με το ζόρι, ήρθε η ώρα να ψάξεις την αιτία του κακού και  στην διατροφή που κάνεις.

Τα καρύδια, τα μανιτάρια και οι ντομάτες θα σε βοηθήσουν σημαντικά αν μια μέρα νιώθεις πολύ πεσμένος ή αν  έχεις κατάθλιψη.

1.Τα καρύδια περιλαμβάνουν πλούσιο το ωμέγα- 3 , και εκτός του ότι κάνουν καλό στον μεταβολισμό σου, “χτυπούν” στο επίκεντρο την άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

2.Τα μανιτάρια από την άλλη περιέχουν κάποιες χημικές ουσίες που είναι ιδανικές για να διατηρείς τα επίπεδα της ζάχαρης χαμηλά , δηλαδή στην ουσία δρουν ενάντια στην ινσουλίνη. Έτσι έχεις δύο οφέλη στην υγεία σου. Ο διαβήτης δεν σε αγγίζει και η χαμηλή ζάχαρη εμποδίζει να εμφανιστεί η κατάθλιψη. Επίσης βοηθάει στην έκκριση της ορμόνης της σεροτονίνης, που ως γνωστόν είναι η ορμόνη της ευτυχίας.

3.Τέλος οι ντομάτες έχουν άλφα-λιποϊκό οξύ και φολικό οξύ που είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι για την αντιμετώπιση της κακοκεφιάς και της κατάθλιψης . Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, άνθρωποι με συμπτώματα κατάθλιψης, είχαν έλλειψη σε αυτά τα οξέα,και με την ένταξη των ντοματών στην διατροφή τους, παρουσίασαν βελτίωση. Ειδικά το φολικό οξύ ελέγχει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη για να παραμένουν στο βαθμό που τις χρειάζεσαι.