Το DiscoverEU προσφέρει ταξίδια στην Ευρώπη για 15.000 νέους

Το πρόγραμμα ονομάζεται DiscoverEU και αποτελεί μία νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που θα προσφέρει σε 15.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών, μεταξύ των οποίων και 315 Έλληνες, μεταφορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που θα επιλέξουν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υποβολή αιτήσεων ξεκίνηση χθες (12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) έως τις 26 Ιουνίου, (12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης), μέσω του European Youth Portal, στη διεύθυνση: https://europa.eu/youth/discovereu_en

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί μεταξύ 2 Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε ατομικά, είτε σε ομάδες των πέντε ατόμων κατ’ ανώτατο όριο.

Η πρωτοβουλία DiscoverEU εστιάζεται στους νέους και στις νέες που κλείνουν τα 18, μια ηλικία που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση, κατά την οποία θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια πρώτη “ιδέα” της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να τους δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσουν την ποικιλομορφία της Ευρώπης, να απολαύσουν τον πολιτισμικό πλούτο και να κάνουν νέες φιλίες.