Αντηλιακό : Σημεία που πρέπει να το φοράς και δεν ήξερες μέχρι σήμερα!

Το αντηλιακό είναι κάτι που προστατεύει την επιδερμίδα μας από την έκθεση μας στον ήλιο, το καλοκαίρι ειδικότερα, και από τις συνεπείες αυτής στο δέρμα μας και στο σώμα μας.

Πέρα από τα κλασσικά σημεία, δηλαδή πρόσωπο και πόδια που απλώνεις το αντηλιακό σου πριν βγεις έξω ή πριν πας στην παραλία για μπάνιο, είναι και κάποια άλλα που σου διαφεύγουν!

1.Τα χείλη. Καλό είναι να βάζεις και εκεί αντηλιακό, προστατευόντας τα έτσι από την ξηρασία και την ατονία. Ένα lip-balm με αντηλιακή προστασία είναι η τέλεια λύση.

2.Γύρω από τα μάτια. Ειδικά αν δεν φορέσεις μια μέρα τα γυαλιά ηλίου σου, πρέπει να βάλεις αντηλιακό για να τα προστατέψεις από τον ήλιο, που ειδικά το μεσημέρι, καίει.

3.Πέλματα ποδιών. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τα πέδιλα και τις πλατφόρμες που φοραμε εμείς οι γυναίκες, σίγουρα έχεις δει τα πόδια σου να ερεθίζονται, όταν βρίσκεσαι πολύ ώρα έξω το πρωί. Για αυτό άρχισε να βάζεις αντηλιακό στα πέλματα των ποδιών, στις πατούσες αλλά και στα δάχτυλα σου.

4.Τα νύχια. Για να αποφύγεις το κιτρίνισμα των νυχιών, όταν δεν τα έχεις βάψει, βάλε αντηλιακό.

5.Λαιμός. Ειδικά αν πιάνεις ψηλά τα μαλλιά σου, πρέπει οπωσδήποτε να προστατέψεις και το λαιμό σου, από τις ακτινοβολίες του ήλιου, που καίει.