Έχεις καθυστέρηση; Σκέψεις που κάνει κάθε γυναίκα σε τέτοια περίπτωση

Είτε έσπασε το προφυλακτικό την τελευταία φορά που έκανες σεξ με το αγόρι σου και πήρες το χάπι της επόμενης μέρας, είτε κάνατε ελεύθερα σεξ και τραβήχτηκε στο τέλος, είναι πιθανόν και φυσιολογικό με τόσα που ακούμε, να φοβάσαι μην είσαι έγκυος.

Βέβαια αυτό το άγχος δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα και μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση της περιόδου σου, που διαφορετικά δεν θα είχες.

Τι σκέφτεται όμως μια γυναίκα όταν υποψιάζεται και φοβάται μια “πιθανή” εγκυμοσύνη;

“Αν το μάθουν οι δικοί μου, πέθανα”

Όταν μιλάμε για ηλικίες των 20 κάτι, που μια κοπέλα σπουδάζει ακόμη και πιθανόν δεν δουλεύει και μένει με τους δικούς της, μια εγκυμοσύνη που δεν είναι μέσα στα σχέδια της, δεν είναι ότι καλύτερο. Πέρα από την απόφαση το αν θα το κρατήσει ή όχι, είναι μια όχι πολύ εύκολη κατάσταση. Ειδικά λοιπόν, αν οι γονείς σου είναι λίγο αυστηροί, λογικό να σκεφτείς τι θα γίνει αν μείνεις έγκυος και το μάθουν.

“Τι θα κάνω με τη ζωή μου”

Μια άλλη σκέψη που περνάει από το μυαλό σου, τέτοιες ώρες είναι ότι αν κάνεις παιδί θα σου αλλάξει τη ζωή σου, τις προτεραιότητές σου και θα αναλάβεις μια μεγάλη ευθύνη.

“Να κάνω τεστ εγκυμοσύνης”

Όσο αυξάνονται οι μέρες της καθυστέρησης, τόσο ανησυχείς και αγχώνεσαι. Έτσι τρέχεις στο φαρμακείο και παίρνεις το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης που θα βρεις. Και βέβαια τα λεπτά που περιμένεις, μέχρι να δεις τι θα βγει σου φαίνονται αιώνια.

“Ουφ, επιτέλους ήρθε”

Και συνήθως, μετά από ένα αρνητικό τεστ, όπου αρχίζεις και συ να χαλαρώνεις, έρχεται μαγικά και η περίοδος και ησυχάζεις μια και καλή. Και βέβαια υπόσχεσαι στον εαυτό σου, ότι από δω και πέρα θα είσαι ακόμη πιο προσεκτική στο σεξ.