Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα

Ηλεκτρονικά, γρήγορα και εύκολα θα μπορούν οι οδηγοί να αγοράζουν στο εξής χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους, στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων, με την εφαρμογή myAthensPass, που παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.  Οι ξυστές κάρτες, με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα, θα καταργηθούν.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Τα βήματα είναι τα εξής:

Εγκατάσταση: Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.

Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.

Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€.

Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.

Όπως ενημερώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί.

Πηγή: newsbeast.gr