Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση Βιοποικιλότητας

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας», το οποίο απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με ομώνυμο τίτλο.

Το ΠΜΣ λειτουργεί από το έτος 2018-2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114, τ. Α΄) και της απόφασης έγκρισης με αριθμ. πρωτ: 102615 /Ζ1-21.06.2018 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, εν αναμονή δημοσίευσης της σε ΦΕΚ.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Το ΠΜΣ διαρκεί τρία διδακτικά εξάμηνα (18 μήνες) και υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: [α] ένα πενθήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιείται στην έδρα του Τμήματος στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου (Οκτώβριο, Φεβρουάριο, Ιούλιο), [β] ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης, με αξιοποίηση σχετικής πλατφόρμας, που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια όλων των εβδομάδων σπουδών των δύο πρώτων ακαδημαϊκών εξαμήνων με ποσοστό έως 35% συνολικά στο πρόγραμμα διδασκαλίας (παρ. 3, αρ. 30, Ν.4485/2017) Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου εκπονείται μόνο διπλωματική εργασία. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, ασκήσεις κ.λπ., είναι υποχρεωτική. Οι γλώσσες διδασκαλίας είναι η ελληνική και η αγγλική.

Η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2018 και η ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2020.

Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Αξιολόγηση Ενδιαφερομένων

Η επιλογή γίνεται με γραπτή εξέταση των ενδιαφερομένων σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, επί των βασικών αρχών της περιβαλλοντικής επιστήμης στην Αγγλική, και με συνέντευξη στις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εξέταση/συνέντευξη θα γίνει είτε με φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στην έδρα του Τμήματος, είτε από απόσταση.

Η υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 (ημερομηνία παραλαβής από την Γραμματεία του ΠΜΣ).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να υποβάλουν την εκδήλωσης ενδιαφέροντος τους στη γραμματεία του ΠΜΣ είτε μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διεύθυνση: https://nautilus.aegean.gr/ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 24.00, αφού ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης: https://nautilus.aegean.gr/applicant_manual.pdf. Στο εν λόγω σύστημα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και μεταφορτώνουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σκαναρισμένα κατά προτίμηση σε μορφή .pdf ή .jpg.

Για τα απαραίτητα έγγραφα την εξεταστέα ύλη στο αντικείμενο της γραπτής δοκιμασίας καθώς και για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία και στον ιστότοπο του ΠΜΣ.

Γραμματεία ΠΜΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ»

Τμήμα Περιβάλλοντος-Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Λόφος Πανεπιστημίου, 81100, Μυτιλήνη

Τηλ: 22510-36212, 22510-36246

Fax: 22510-36209

e-mail: postgrad@env.aegean.gr

Περισσότερα ΕΔΩ