ΤΕΙ Πελοποννήσου: Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου προσκαλεί υποψηφίους μεταπτυχιακούς φοιτητές για υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: στη “Λογιστική και Χρηματοοικονομική” που διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Λογιστική και ΧρηματοοικονομικήAccounting and Finance», με την επιφύλαξη δημοσίευσης του ΦΕΚ ίδρυσης και σύμφωνα με το ν.4485/2017, είναι η καθιέρωση και ανάπτυξη ενός αξιόπιστου μεταπτυχιακού προγράμματος που θα προάγει περαιτέρω τον κεντρικό «πυρήνα» της ιδρυτικής φιλοσοφίας του Τμήματός μας που είναι η χρηματοοικονομική και λογιστική επιστήμη. Το συγκεκριμένο ΠΜΣ είναι σπονδυλωτά δομημένο, έτσι ώστε να συνθέτει τις δύο αυτές επιστημονικές κατευθύνσεις, αλλά και να παρέχει τη δυνατότητα αξιόλογης εξειδίκευσης και εμβάθυνσης σε μια εξ’ αυτών, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες των εκπαιδευομένων και διαφοροποιώντας το επαγγελματικό τους προφίλ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απαντά αποτελεσματικά στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές τάσεις και προκλήσεις που απαιτούν όλο και περισσότερο δημιουργική σύνθεση των χρηματοοικονομικών και λογιστικών γνώσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Επιπλέον, το προτεινόμενο ΠΜΣ σκοπεύει στην παροχή χρήσιμων πρακτικών γνώσεων και πληροφοριών, έτσι ώστε ο επαγγελματίας λογιστής και χρηματοοικονομολόγος να είναι σε θέση να συνεισφέρει ουσιαστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου των οργανισμών, των επιχειρηματικών μονάδων και της κοινωνικής οικονομίας.

Απονεμόμενος τίτλος

Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και στην Αγγλική γλώσσα «Master οf Science (M.Sc) in Accounting and Finance».

Διάρκεια

Το ΠΜΣ έχει ελάχιστη διάρκεια σπουδών τρία εξάμηνα και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική».

Εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ για την απόκτηση ΜΔΕ ορίζεται σε τριάντα (30) για το έτος 2018/2019.

Προϋποθέσεις συμμετοχής υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών στη διαδικασία επιλογής

Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων με κατεύθυνση στην Οικονομία και την Διοίκηση αλλά και σε πτυχιούχους άλλων γνωστικών αντικειμένων που ενδιαφέρονται:

  • Να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην Λογιστική και στην Χρηματοοικονομική
  • Να αλλάξουν τον  επαγγελματικό τους προσανατολισμό προς ένα επάγγελμα με σίγουρη απασχόληση
  • Να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας

Διαδικασία επιλογής των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςπου θα βρουν στον διαδικτυακό τόπο: http://macc.teipel.gr  και να προσκομίσουν ή να αποστείλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην γραμματεία του ΠΜΣ:

  1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη  Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ΠΜΣ. Το έντυπο της αίτησης παρέχεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και στον δικτυακό τόπο του ΠΜΣ http://macc.teipel.gr  (ανακοίνωση «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος»).
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών (βαθμολογία με ακρίβεια 2 δεκαδικών). Οι κάτοχοι προπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Στην επόμενη φάση οι υποψήφιοι θα κληθούν από την Γραμματεία να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά καθώς και να συμμετάσχουν στην διαδικασία της Συνέντευξης:

  1. Αίτηση Υποψηφιότητας (έντυπο ΠΜΣ)
  2. Αντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας
  3. Τυχόν αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας
  4. Τεκμηρίωση σχετικής ερευνητικής ή επαγγελματικής εμπειρίας
  5. Τυχόν συστατικές επιστολές από τον ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο
  6. Φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου
  7. Μία (1) φωτογραφία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την Δήλωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έως και 20 Ιουλίου 2018 στη Γραμματεία του ΠΜΣ. Θα γίνονται δεκτές δηλώσεις και ταχυδρομικώς εφόσον αποσταλούν προς την Γραμματεία ΠΜΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν νόμιμα μέχρι τις 20/7/2018 και ώρα 14:00, στη Γραμματεία των ΠΜΣ, του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του ΤΕΙ Πελοποννήσου,  σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη: Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Πρόσκληση του ΠΜΣ στη “Λογιστική και Χρηματοοικονομική”.

Δίδακτρα

Το συνολικό κόστος φοίτησης ανέρχεται στο ποσό των 3.000€. Το ποσό αυτό αποπληρώνεται σε τρείς ισόποσες  δόσεις των 1.000€ στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Το ΠΜΣ προσφέρει την επιλογή της part time φοίτησης. Το κόστος το κάθε μαθήματος ανέρχεται σε 200€ και η πτυχιακή εργασία, που εκπονείται στο τελευταίο εξάμηνο φοίτησης και εφόσον έχουν επιτυχώς ολοκληρωθεί τα 10 συνολικά μαθήματα του ΠΜΣ, στοιχίζει 1.000€.